Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Talitha                                      
Talitha is een singer-songwriter uit het noorden van het land. De vele jaren als zangeres in verschillende muziekformaties gaven haar niet de voldoening die ze zocht. Met haar eigen geluid en timing is ze dan ook moeilijk in een keurslijf te plaatsen. In 2014 kreeg Talitha de kans om met een aantal muziekvrienden 3 van haar eigen nummers op te nemen in een studio. Wat een mooie ervaring was, vond helaas geen langdurig gevolg in de praktijk. De wens om eigen nummers ten gehore te brengen werd des te groter. Vandaar dat ze nu als singer songwriter door het leven gaat. Met zowel diepzinnige, gevoelige teksten als ook frivole melodielijnen zingt Talitha in het Nederlands en in het Engels over het leven van alledag  en neemt ze je mee op een muzikale reis in haar gevoel.
Hoogtepunten in haar muzikale carrière zijn het winnen van de Eurosonic Preview publieksprijs in 2008 met de band Funkyard, het schrijven van het openingslied 'Rise and Shine' voor het wereldkampioenschap dammen in 2015 en haar optreden tijdens de opening van het Wk dammen in 2015.

 

Het bezoek aan Podium 107.1
Talitha had een twee uur durende roadtrip gemaakt vanuit Assen met haar man om te gast te kunnen zijn in Podium 107.1. De rit van het tweetal werd bemoeilijkt door de forse regenbuien die tijdens die middag vielen. Talitha gaf in het interview aan dat ze niet de sterkste gitariste is, maar dat ze het vooral moet hebben van haar melodieën en haar stemgeluid. Desondanks complimenteerde programmamaker Maarten Verduijn haar voor de power die ze met haar gitaarspel wist neer te zetten.
 
Het item met Talitha
Beluister hieronder het hele item met Talitha, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview wordt een tijdreis gemaakt, waarbij de gehele carrière van Talitha wordt doorlopen. Zo vertelt ze over de eerste teksten die ze schreef, de dingen die ze deed met verschillende bands en haar eerste solo-activiteiten. Ze speelde tijdens de uitzending drie compleet verschillende nummers in het Engels én het Nederlands. Met name met de nummers 'Song for Maylee' (over haar dochter) en het nummer 'De Oude Man' over dementie, wist ze het publiek te raken.


 

29 juli
 2017

Op deze datum was Talitha te gast in ons programma. De nummers "Song for Maylee", "De Oude Man" en "His love has died" werden live gespeeld.
 

Meer Talitha?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!

Tekst: juli 2017
Bron: Talitha en aflevering 387 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Patrick Schalkwijk - RPL FM