Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sweet Sweet Caroline                         
Caroline is een van oorsprong Brabantse singer-songwriter met een passie voor de helende en inspirerende eigenschappen van muziek. Ze speelt vooral covers en interpreteert liedjes op eigen wijze. Recent is ze ook begonnen met eigen werk. Muziek betekent voor Caroline expressie en gevoel, en ze hoopt dit ook op anderen over te brengen. Als boerendochter groeide ze op tussen de beesten, die haar altijd gezelschap hielden en vermaakten. Alhoewel ze eerst weinig aandacht had voor alles wat haar dieren niet aanging, begon toch langzaam haar muzikaliteit op te bloeien tijdens haar tienerjaren. Op zestienjarige leeftijd kocht ze een gitaar en leerde ze zichzelf de basis aan zodat ze zichzelf kon begeleiden. Nu speelt ze cover songs en eigen nummers op locatie. Ze heeft podiumervaring opgedaan bij onder andere cafés, theaters, foodtruck festivals, bruiloften en op straat. Daarnaast heeft ze zelf open podia georganiseerd tijdens haar studietijd in Zweden. Haar stijl is beďnvloed door verschillende stijlen en artiesten zoals bijvoorbeeld Nina Simone, Daughter, Angus & Julia Stone, Norah Jones, Selah Sue, Alabama Shakes en Amy Winehouse.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Het bezoek van Caroline aan Podium 107.1 betekende voor haar een radiodebuut. Ze werd ontvangen in een drukke en chaotische radiostudio, waar ze alvast een rustig plekje zocht op de de singer-songwriterstage. Ze had een grote multomap bij zich, waarin haar meest waardevolle nummers een plekje hadden. Na de soundcheck kon het optreden beginnen. Caroline maakte indruk met haar zachte, beheerste gitaarspel en haar loepzuivere stemgeluid. Na het item drukte programmamaker Maarten Verduijn Caroline op het hart om meer te doen met haar muziek en om snel met eigen materiaal naar buiten te treden. Caroline bleef nog even hangen in de studio om het optreden van Helena Hall mee te maken. Zou Caroline nog eens terugkeren met eigen nummers én een eigen band?
 
Het item met Caroline
Beluister hieronder het hele item met Caroline, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item vertelt Caroline over haar kindertijd op de boerderij en over het moment waarop muziek voor het eerst in haar leven kwam. Vervolgens vertelt ze over de twee jaar die ze in Zweden heeft doorgebracht. Ze kwam daar met andere muzikanten in contact en ze organiseerde zelfs open podia. In hoeverre heeft de tijd in Zweden haar veranderd als persoon en muzikante? Verder vertelt Caroline over haar plannen op muziekgebied. Momenteel is ze bezig met het schrijven van eigen nummers, maar hier treedt ze nog niet mee naar buiten. Aan het einde wordt afgesloten met een moeilijke vraag: welke muzikale held zou Caroline weleens willen ontmoeten en wat zou ze aan hem of haar vragen?
 

 


12 januari 2019

Op deze datum was Sweet Sweet Caroline te gast in ons programma. De nummers "Dansen aan zee", "Wicked game" en "Sweater Wheather" werden live gespeeld.
 

Meer Caroline?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!


 

Tekst: januari 2019
Bron: Sweet Sweet Caroline en aflevering 458 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM