Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sven Wolffers
Sven Wolffers is een singer/songwriter uit Utrecht. Zijn indiepop liedjes zijn zowel doordacht als toegankelijk. Sven weet menig publiek te boeien met zijn warme stemkleur en zijn melodische, soepele gitaarspel. Sinds enige tijd treedt hij op met zijn band, bestaande uit de broers Sven en Jelle Bruinsma.
In 2009 is Sven begonnen met het schrijven van eigen liedjes. Hij speelde al eerder met hen samen in de band 'Dirty Napkinz'. In het voorjaar van 2016 deed Sven mee aan 'De Beste Singer-Songwriter van Utrecht'. Momenteel smeedt hij plannen voor de opnames van een EP. Sven studeert in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Na een tijdje heen en weer mailen was het zover: programmamaker Maarten Verduijn en Sven Wolffers konden een geschikte datum plannen voor een radio-optreden. Sven en zijn band werden op 15 oktober ontvangen door het knotsgekke team van Podium 107.1. Ondanks alle gekkigheid in de studio werd er ruim de tijd genomen voor een goede soundcheck en werd er in het interview op een serieuze manier ingezoomd op de muzikale carrière van Sven. Halverwege het item had Sven pech: tijdens het omstemmen brak een snaar van zijn gitaar. Desondanks speelde hij stug door en wist hij het publiek te raken met de composities die hij speelde. Er kwamen enthousiaste mailtjes van luisteraars binnen die zich nauwelijks konden voorstellen dat ze naar een live-optreden luisterden. Ook de redactie kreeg kippenvel. Na de uitzending luisterden Sven en zijn bandleden samen met het team van Podium 107.1 een deel van de opname terug.
 
Het item met Sven
Beluister hieronder het hele item met Sven Wolffers, inclusief de drie live nummers. In het interview vertelt Sven over zijn samenwerking met Sven en Jelle. Vormen de broers nooit eens een front tegen hem? Ook Sven en Jelle doen een boekje open over hun frontman. Verder komen bijzondere optredens naar voren. Hoe kijkt de band terug op het optreden dat ze deden in een bekende herenkledingzaak? 

15 oktober

2016


Op deze datum was Sven Wolffers te gast in ons programma. De nummers 'Sick of roses', 'The Edge' en 'Better days' werden live gespeeld.
 

Meer Sven?
Volg Sven op Facebook!

Tekst: oktober 2016
Bron: Sven Wolffers en aflevering 347 van Podium 107.1
Techniek: Yannick Croiset en Rens van Bemmel
RPL FM