Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sven Reus                      
Hij staat altijd alleen op het podium. En het bevalt hem reuze goed. Sven Reus (1998) beschikt over een warm stemgeluid en weet dat te combineren met fijn gitaarspel. Zijn persoonlijk geschreven, catchy singer-songwriter nummers variëren van indie-folk tot pop en gaan veelal over de liefde en het volwassen worden. Liefhebbers van onder andere Alec Benjamin en Ed Sheeran zitten, of staan, goed. Tijdens de Showcase van Popsport Noord-Holland 2017 in de Amsterdamse Melkweg won Sven Reus de publieksprijs. Een jaar eerder bereikte hij de finale van “de Beste Kampvuurmuzikant van Nederland.” In november 2018 stond Sven voor een stampvolle zaal in de Drommedaris Enkhuizen, voor de release van zijn digitale EP “Weekend Wonderland".
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op 13 juli bracht Sven voor de derde keer een bezoek aan Podium 107.1. Op Facebook maakte hij uitgebreid reclame voor zijn radio-optreden, waarbij hij liet weten dat hij met bijzonder nieuws zou komen én hij een nummer in het Roemeens zou zingen. De nieuwsgierigheid was bij velen gewekt! Sven speelde drie nieuwe nummers, waarbij het iedereen opviel hoe hij de afgelopen jaren gegroeid was als zanger. Het vierde nummer was een bijzondere cover in het kader van de 'zomerse uitdaging', een jaarlijks terugkerende rubriek waarbij de artiesten wordt gevraagd om een zomerhit te coveren. Het team van Podium 107.1 was verrast door de keuze van Sven en men prees hem voor het lef om een bekend Roemeens nummer te spelen! Aan het einde van het item kreeg Sven een mailtje van zijn oom en tante uit Frankrijk, die trotst meeluisterden met de uitzending.
 
Het item met Sven
Beluister hieronder het hele item met Sven Reus, inclusief de vier live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Sven wat hij als het officiële startpunt van zijn muzikale carrière ziet. Vervolgens wordt teruggeblikt op de gebeurtenissen die het afgelopen jaar plaatsvonden in het leven van Sven, zoals zijn verhuizing naar Amsterdam en de opnames van nieuwe nummers. Sven was aanvankelijk van plan om een EP op te nemen, maar nu heeft hij het plan om de komende tijd losse nummers uit te brengen die hij in zijn eigen huiskamer heeft opgenomen. Ook komt Sven tijdens het interview met een primeur: in september vertrekt Sven voor een jaar naar Londen, waar hij een songwriting-opleiding zal gaan volgen. Programmamaker Maarten Verduijn vraagt hoe deze opleiding eruit ziet, tegen welke dingen Sven opziet en waar hij juist naar uitkijkt. Aan het einde van het interview belooft Sven dat hij Podium 107.1 niet zal vergeten en dat hij na zijn reis graag weer eens langskomt in de studio's van RPL.
 


13 juli
2019

Op deze datum was Sven Reus te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Everybody's got their own way', 'Dolphins in the dark', 'The last one' en 'Dragostae din tei' (cover van O-Zone) LIVE.
 

Meer Sven?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.

Tekst: juli 2019
Bron: Sven Reus en aflevering 483 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM