Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sven Reus                             
Hij staat altijd alleen op het podium. En het bevalt hem reuze goed. Sven Reus (Hoogkarspel, 1998) beschikt over een warm stemgeluid en weet dat te combineren met fijn gitaarspel. Zijn persoonlijk geschreven, catchy singer-songwriter nummers variëren van indiefolk tot pop en gaan veelal over de liefde en het volwassen worden. Svens open uitstraling en loop pedaal skills tekenen zijn live performance. Liefhebbers van artiesten als Ben Howard, Ed Sheeran en Jason Mraz zitten, of staan, goed. Tijdens de Showcase van Popsport Noord-Holland 2017 in de Amsterdamse Melkweg won Sven Reus de publieksprijs. Een jaar eerder stond hij in de finale van “de Beste Kampvuurmuzikant van Nederland.” Mid 2017 bracht Sven Reus twee voorproefjes van eigen werk uit met singles “When We Do It Again” en “Picture Perfect (feat. Anne-Pien)”. 9 november 2018 verscheen zijn eerste, drie nummers tellende EP “Weekend Wonderland”. De eerste single afkomstig van deze EP, “Slip ‘n Slide”, verscheen een maand eerder.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Sven bracht voor de tweede keer een bezoek aan Podium 107.1. Dit keer viel hij met zijn neus in de boter, omdat er een klein feestje werd gevierd vanwege de 450e uitzending. Op deze dag vond tevens de verbouwing plaats van de RPL-studio's. Hij gaf het allerlaatste optreden op de legendarische singer-songwriterstage, omdat een week later de nieuwe studio in gebruik zou worden genomen. Sven zat in het publiek tijdens het optreden van singer-songwriter John Spijker, om vervolgens zelf het pdoium te betreden. 
Tijdens de uitzending hoorde Sven dat programmamaker Maarten Verduijn een nieuwe tas nodig had. Dat kwam goed uit: Sven had eigen merchandise meegebracht, waaronder een echte Sven Reus-tas. Vanaf deze dag zou Maarten zijn radiospullen alleen nog in deze tas vervoeren!
 
Het item met Sven
Beluister hieronder het hele item met Sven, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview stelt Sven zichzelf voor aan de hand van drie voorwerpen die belangrijk voor hem zijn. Programmamaker Maarten Verduijn vraagt door op één van de drie voorwerpen: de trein. Vervolgens komen de eerste stappen van Sven als singer-songwriter ter sprake. Het grootste deel van het interview wordt gewijd aan Sven's gloednieuwe EP 'Weekend Wonderland'. Het opnameproces, de keuze van de nummers, de EP-presentatie in Enkhuizen en de reacties op de EP komen uitgebreid aan de orde. Aan het einde vertelt Sven hoe zijn leven eruit ziet naast de muziek. Hij heeft de laatste jaren veel laten schieten om veel tijd met de muziek bezig te kunnen zijn.
 

 


17 november

2018


Op deze datum was Sven te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'I'm so sorry', 'June' en 'Weekend Wonderland' live.
 

Meer Sven?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

 

Tekst: Sven Reus en aflevering 450 van Podium 107.1
Bovenste foto: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen