Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sven Reus                      
Sven Reus is een 19-jarige singer-songwriter uit Middelharnis. Zijn muziek kan worden omschreven als een mix van pop en singer-songwriter, waarbij invloeden van Ed Sheeran, Ben Howard en Milow hoorbaar zijn. Naast eigen nummers speelt hij covers van Jason Mraz en Matt Simons, maar ook van bands als Mumford & Sons en R.E.M. Sinds hij in 2014 naast gitaarspelen is gaan zingen heeft Sven zichzelf op veel plekken mogen laten zien en horen. Van het Gitaarfestival in Enkhuizen tot Songbird Sunday in Zaandam en van het Reigersfestival te Hoogkarspel tot de finale van ‘De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland’.
Eind juni 2017 heeft hij zijn eerste twee singles uitgebracht, namelijk 'When we do it again' en 'Picture Perfect'. Het laatste nummer heeft hij ingezongen met zijn vriendin Anne-Pien.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Het bezoek van Sven viel op de eerste dag na een warme, zomerse periode. Het team van Podium 107.1 was nog lui en bevangen door de warmte, maar Sven was enthousiast en energiek. Hij zat in een spannende periode, want de volgende dag zou hij optreden in de Melkweg en een week later zou hij twee debuutsingles uitbrengen. Zijn optreden in Podium 107.1 was zijn radiodebuut. Sven had een loopstation meegenomen, waarmee hij met name bij het nummer 'Shape of you' in z'n eentje het geluid van een band wist neer te zetten. Er werd goed geluisterd en er kwamen enthousiaste reacties van luisteraars. Eén luisteraar schreef het volgende: 'Reuze muzikaal en spatje zuiver. En die stem ook, vooral wanneer er gezongen wordt, maar ook gewoon tijdens het vertellen; een heerlijke diepe en warme stem. Mocht het niet lukken in de zangwereld zou ik een radiocarrière ambiëren!'
 
Het item met Sven
Beluister hieronder het hele item met Sven, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt hij hoe de muziek op jonge leeftijd in zijn leven kwam. Verder vertelt hij uitgebreid over de release van zijn twee debuut-singles die hij op 30 juni uitbrengt. Wie is Anne-Pien, die op het nummer 'Picture perfect' meezingt? Aan het einde vertelt Sven over zijn deelname aan de wedstrijd 'De beste Kampvuurmuzikant van Nederland'.

  


24 juni

2017


Op deze datum was Sven te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Picture perfect', 'Shape of you' (cover van Ed Sheeran) en 'When we do it again' live.
 

Meer Sven?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

Tekst: Sven Reus en aflevering 382 van Podium 107.1
Foto's: Bob Geilings
Techniek: Chris van Leeuwen en Dave Hammelburg