Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sured                                       
Sured is Sjoerd Raaymakers (Breukelen, 1993) en hij is 24/7 bezig met muziek. Al vanaf heel jong heeft Sured de passie voor muziek te pakken. Hij begon met drums toen hij zeven was en speelde op zijn negende 'vloeiend' gitaar. Zijn leraar organiseerde voorspeelavonden en daar wordt Sured's voorliefde voor het podium zichtbaar. Met de gitaar in zijn handen, een microfoon voor zijn neus en publiek om naar toe te zingen, is Sured in zijn element. Zo werd hij in april van 2016 nog uitgeroepen tot 'de Beste Singer-songwriter van Utrecht', geprezen om zijn gitaar- en entertainment skills en zijn karakteristieke stemgeluid.
Sured schrijft zijn eigen muziek. Hij vertrouwt zijn gedachten, ervaringen en woorden toe aan papier. Om ze er daarna keihard van af te zingen. Zijn pleidooi om out of the box te denken begint bij het besef dat je niet zonder brug een woeste rivier over kan steken. De liedjes zijn stuk voor stuk kleine persoonlijke monumentjes zonder klef of te oncomfortabel close te worden. In 2016 verscheen zijn laatste EP 'The Blue Flame'. Met deze EP tourde hij door het land. In 2017 werd Sured geselecteerd voor de Popronde.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Sjoerd is een bekend bij ons programma. Hij is de laatste zeven jaar in totaal twaalf keer bij ons geweest! Dit keer bracht hij een bezoek aan de eerste editie van de Podium 107.1 Kerstborrel, waarbij vrienden en bekenden van het programma te gast waren. De studio was ook voor ander publiek opengesteld. Het optreden van Sjoerd werd door ruim veertig mensen bijgewoond. Een half uur voor het optreden liep hij ontspannen door de studio en speelde hij nummers voor iedereen die het wilde horen. Programmamaker Maarten Verduijn moest hem een minuut voor aanvang van het interview meeslepen naar het podium! Sjoerd had de opdracht gekregen om een cover te laten horen van een bekend kerstnummer. Zijn keuze was verrassend...
 
Het item met Sured
Luister hieronder naar het item met Sjoerd, inclusief de vier live-nummers. Aan het begin van het item stelt Sjoerdzich voor en vertelt hij in vogelvlucht over de ontwikkeling van zijn carrière. Vervolgens blikt hij terug op 2017, waarin de deelname aan de Popronde een belangrijke rol speelde. Aan welk optreden van de Popronde bewaart hij de beste herinneringen? En was het alleen rondreizen nooit eenzaam? Verder vertelt Sjoerd over de band die hij sinds kort om zich heen verzameld heeft. Tenslotte komt het thema kerst ter sprake, waarna hij een kerstcover speelt.


 

23 december
 2017

Op deze datum was Sured te gast in ons programma. De nummers "High as Ozone", "Back again", "Titelloos" en "Winter Wonderland" werden live gespeeld.
 

Meer Sured
Klik hier om naar zijn website te gaan en volg Sured op Facebook!
 
Tekst: december 2017
Bron: Sured en aflevering 406 van Podium 107.1 - Techniek: Marco van der Meer, Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk & Yannick Croiset
RPL FM