Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sured                                                     
Een gitaar was het beste cadeau dat Suredís ouders hem konden geven op zijn 9e verjaardag. Zonder het te beseffen ontstaken zij hiermee de vlam die uiteindelijk zou leiden tot de debuut-EP The Blue Flame. Sured werd in 2016 uitgeroepen tot de beste singer-songwriter van Utrecht, geprezen om zijn gitaar- en entertainment skills en zijn karakteristieke, hese stemgeluid. Hij schreef jingles voor SLAM!FM en Radio538, werd het gezicht in een commercial van T-Mobile, speelde 28 shows tijdens Popronde (2017) en was te zien in TV programma RAMBAM. Na enkele succesvolle jaren als singer-songwriter zocht Sured in 2018 een band bij elkaar om zijn debuutalbum 21st Century Love op te nemen. Met behoud van de lichte, zomerse sound spat ook met zijn band het genot van de optredens af. Met de charmante uitstraling van de band weten ze de aandacht van het publiek nauwkeurig vast te houden. Na Sured's zomerse single Feed You Lies doet hij dit najaar een bandtour, met shows in o.a. TivoliVredenburg en Cinetol. Op 25 oktober verscheen zijn nieuwe, warme single Author Of Fate.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
De maand november stond voor Podium 107.1 in het teken van 'familiar faces': bekende gezichten die terugkeerden om bij te praten met het team van het programma. Sured valt hier zeker onder: hij is zo'n vijftien keer op bezoek geweest in de studio van RPL FM. Tijdens de uitzending van 16 november kwam hij speciaal voor Nieske Rijsdijk, het jongste teamlid van Podium 107.1. (Op de foto rechts is Nieske te zien met Sured). Zij had het voor het zeggen en ze mocht bepalen welke nummers Sured zou spelen. Sured pakte dit leuk op en speelde met veel liefde de verzoekjes van Nieske. Aan het einde van het interview gaf hij een prachtig compliment aan de makers van Podium 107.1 en schreef hij nog mooie woorden in het gastenboek. Na een gezellige fotoshoot verliet hij Woerden weer, waarbij hij een tevreden studio achterliet.
 
Het item met Sured
Luister hieronder naar het item met Sured, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Sured over de audities die hij ooit gedaan heeft. Hij licht toe waarom hij verzoekjes van The Voice of Holland (om deel te nemen) heeft geweigerd. Vervolgens wordt een groot deel van het interview gewijd aan de nieuwe single "Author of Fate", die hij ook live speelde. Het ontstaan van het nummer en het idee van de tekst komen uitgebreid ter sprake. Aan het einde wordt vooruitgeblikt naar de toekomst. Programmamaker Maarten Verduijn benoemt dat Sured altijd doordachte stappen zetten en nooit 'zomaar iets doet'. Welke stappen wil hij nu gaan zetten?
 

 


16 november 2019

Op deze datum was Sured te gast in ons programma. De nummers "21st Century Love", "Author of fate" en "Feed you lies" werden live gespeeld.
 

Meer Sured
Klik hier om naar zijn website te gaan en volg Sured op Facebook!

Tekst: november 2019
Bron: Sured en aflevering 499 van Podium 107.1
Bovenste foto: Dave Hammelburg
Onderste foto: Maarten Verduijn
Techniek: Tijmen Gol
RPL FM