Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sured                                                  
De Utrechtse Sured werd in 2016 uitgeroepen tot 'de beste singer-songwriter van Utrecht' - en hij heeft in de afgelopen jaren laten zien waaraan hij die titel te danken heeft. 3voor12 Utrecht schreef: “Sured is een podiumdier in hart en nieren. Liedjes die zich na één keer luisteren al in je hoofd nestelen.” Je kent Sured van onder andere De Beste Singer-songwriter van Nederland (2014), jingles van Radio538 en SLAM!FM en een commercial van T-Mobile. Ook speelde hij in het voorprogramma van verschillende (inter)nationale acts, werd geboekt voor 28 shows tijdens Popronde 2017 en besloot in 2018 als band het podium op te gaan. Na het verschijnen van de EP 'The Blue Flame' in 2016 verscheen in 2018 Sured's debuutalbum '21st Century Love'. “Een brok positiviteit [en] toch is er ruimte voor serieuze momenten” zegt 3voor12 na de releaseshow van Sured’s debuutalbum, in een nagenoeg uitverkochte EKKO.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Het team van Podium 107.1 volgt Sured al negen jaar. De ploeg was in september 2018 dan ook aanwezig bij de release van zijn debuutplaat '21st Century Love' in EKKO in Utrecht. De periode daarna heeft hij zich gefocust op het promoten van de plaat. De maand voorafgaand aan het bezoek aan Podium 107.1 op 16 maart 2019, had Sured zich weer gericht op nieuwe muziek. Samen met zijn band had hij zich teruggetrokken op de Veluwe voor een schrijfsessie, om vervolgens de studio in te duiken. Sured vroeg aan programmamaker Maarten Verduijn of hij in de uitzending een nieuw nummer mocht spelen. Uiteraard stond Maarten open voor zo'n primeur! de studio zat vol met een groot deel van de Woerdense fanclub. De redactie van het programma zong zijn nummers helemaal mee.
 
Het item met Sured
Luister hieronder naar het item met Sured, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview blikt Maarten met Sured terug op zijn kindertijd en zijn jeugd. Hoe was hij als klein kind en hoe keken klasgenoten van de middelbare school naar hem? Ook vertelt hij over zijn ouders en de dingen die zij hem hebben geleerd. Vervolgens wordt Sured met een fragment uit het verleden geconfronteerd: hij hoort een stukje van zijn demo-cd, die hij in 2010 heeft opgenomen op 16-jarige leeftijd. Hoe reageert hij en wat roept het fragment bij hem op? Vervolgens wordt gesproken over de recente schrijfsessie op de Veluwe en over de plannen voor nieuwe muziek.

 


16 maart 2019

Op deze datum was Sured te gast in ons programma. De nummers "21st Century Love", "In my bones" en "Feed you lies" werden live gespeeld.
 

Meer Sured
Klik hier om naar zijn website te gaan en volg Sured op Facebook! 
Tekst: maart 2019
Bron: Sured en aflevering 466 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Tijmen Gol & Chris van Leeuwen - RPL FM