Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sured                                                  
De Utrechtse Sured werd in 2016 uitgeroepen tot 'de beste singer-songwriter van Utrecht' - en hij heeft in de afgelopen jaren laten zien waaraan hij die titel te danken heeft. 3voor12 Utrecht schreef: “Sured is een podiumdier in hart en nieren. Liedjes die zich na één keer luisteren al in je hoofd nestelen.” Je kent Sured van onder andere De Beste Singer-songwriter van Nederland (2014), jingles van Radio538 en SLAM!FM en een commercial van T-Mobile. Ook speelde hij in het voorprogramma van verschillende (inter)nationale acts, werd geboekt voor 28 shows tijdens Popronde 2017 en besloot in 2018 als band het podium op te gaan. Na het verschijnen van de EP 'The Blue Flame' in 2016 verscheen in 2018 Sured's debuutalbum '21st Century Love'. “Een brok positiviteit [en] toch is er ruimte voor serieuze momenten” zegt 3voor12 na de releaseshow van Sured’s debuutalbum, in een nagenoeg uitverkochte EKKO.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Sured is een oude bekende van Podium 107.1. In 2011 bracht hij voor het eerst een bezoek aan het programma, waarna de medewerkers van Podium 107.1 hem intensief zijn blijven volgen. Tijdens de cd-release in september 2018 werd Sured aangemoedigd door het team van het programma. Tijdens de uitzending van 29 september kwam Sured uitgebreid vertellen hoe hij de cd-presentatie ervaren had. In de afgelopen zeven jaar was er veel veranderd, maar een aantal dingen bleven hetzelfde: het enthousiasme, de muzikale creativiteit en Sured's relaxte houding. De liedjes die hij speelde tijdens de uitzending, werden bijna direct door de aanwezigen meegezongen.
 
Het item met Sured
Luister hieronder naar het item met Sured, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Sured uitgebreid over zijn band. De vriendschap met zijn bandleden komt aan bod en ook wordt besproken hoe het is om bandleider te zijn. Vervolgens wordt een groot deel van het interview besteed aan de nieuwe plaat en aan de succesvolle albumpresentatie in EKKO op 7 september 2018. Waarom heet de nieuwe plaat '21st Century Love'? Aan het einde van het interview haalt programmamaker Maarten Verduijn het eerste bezoek van Sured aan Podium 107.1 aan, dat plaatsvond in 2011. Wat is er anno 2018 nog over van de scholier uit Breukelen die destijds voor het eerst op bezoek kwam voor een radio-optreden? 
 

 


29 september 2018

Op deze datum was Sured te gast in ons programma. De nummers "Back again", "21st Century Love" en "Follow" werden live gespeeld.
 

Meer Sured
Klik hier om naar zijn website te gaan en volg Sured op Facebook!
 
Tekst: september 2018
Bron: Sured en aflevering 434 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen en Marco van der Meer - RPL FM