Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sured                                  
Sured is Sjoerd Raaymakers (Breukelen, 1993) en hij is 24/7 bezig met muziek. Al vanaf heel jong heeft Sured de passie voor muziek te pakken. Hij begon met drums toen hij zeven was en speelde op zijn negende 'vloeiend' gitaar. Zijn leraar organiseerde voorspeelavonden en daar wordt Sured's voorliefde voor het podium zichtbaar. Met de gitaar in zijn handen, een microfoon voor zijn neus en publiek om naar toe te zingen, is Sured in zijn element. Zo werd hij in april van 2016 nog uitgeroepen tot 'de Beste Singer-songwriter van Utrecht', geprezen om zijn gitaar- en entertainment skills en zijn karakteristieke stemgeluid.
Sured schrijft zijn eigen muziek. Hij vertrouwt zijn gedachten, ervaringen en woorden toe aan papier. Om ze er daarna keihard van af te zingen. Zijn pleidooi om out of the box te denken begint bij het besef dat je niet zonder brug een woeste rivier over kan steken. De liedjes zijn stuk voor stuk kleine persoonlijke monumentjes zonder klef of te oncomfortabel close te worden. In 2016 verscheen zijn laatste EP 'The Blue Flame'. Met deze EP tourde hij door het land. In 2017 werd Sured geselecteerd voor de Popronde.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Sured bracht voor de 13e keer een bezoek aan Podium 107.1. Het team van het programma is trots dat ze hem hebben gevolgd sinds het prille begin van zijn muzikale bezigheden. De afgelopen jaren werd meegeleefd met verschillende hoogtepunten, zoals zijn deelname aan 'de Beste Singer-Songwriter van Nederland' en de overwinning tijdens 'de Beste Singer-Songwriter van Utrecht'. Sured bracht de hele middag door in de studio en hij kwam in contact met Tobias Bader, die tijdens dezelfde uitzending optrad. Aan het begin van het item ging Sured 'live' op Facebook. Naar aanleiding van die opname kwamen positieve reacties.
 
Het item met Sured
Luister hieronder naar het item met Sured, inclusief de vier live-nummers. Aan het begin van het item laat programmamaker Maarten Verduijn een fragment horen van het 1e optreden dat Sured in Woerden gaf in oktober 2011. Sured vertelde wat er in hem opkwam toen hij het stukje terughoorde. Verder werd uitgebreid gesproken over de recente tour door Nederland, Sured's reis naar IndonesiŽ en de plannen voor de toekomst...
 

 


1 juli
 2017

Op deze datum was Sured te gast in ons programma. De nummers "The days are gone", "The blue flame", "Try again" (cover van Chef'Special) en "High as Ozone" werden live gespeeld.
 

Meer Sured
Klik hier om naar zijn website te gaan en volg Sured op Facebook!

 

 

Tekst: november 2016
Bron: Sured en aflevering 383 van Podium 107.1
Bovenste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM