Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sured
Sured is Sjoerd Raaymakers (Breukelen, 1993) en hij is 24/7 bezig met muziek. Al vanaf heel jong heeft Sured de passie voor muziek te pakken. Hij begon met drums toen hij zeven was en speelde op zijn negende 'vloeiend' gitaar. Zijn leraar organiseerde voorspeelavonden en daar wordt Sured's voorliefde voor het podium zichtbaar. Met de gitaar in zijn handen, een microfoon voor zijn neus en publiek om naar toe te zingen, is Sured in zijn element. Zo werd hij in april van 2016 nog uitgeroepen tot 'de Beste Singer-songwriter van Utrecht', geprezen om zijn gitaar- en entertainment skills en zijn karakteristieke stemgeluid.
Sured schrijft zijn eigen muziek. Hij vertrouwt zijn gedachten, ervaringen en woorden toe aan papier. Om ze er daarna keihard van af te zingen. Zijn pleidooi om out of the box te denken begint bij het besef dat je niet zonder brug een woeste rivier over kan steken. De liedjes zijn stuk voor stuk kleine persoonlijke monumentjes zonder klef of te oncomfortabel close te worden.
Sured is zeer benaderbaar. Als hij lekker in zijn vel zit, praat hij vrijuit. Dan komen de verhalen vanzelf. In interviews voor radio en tv. Op diverse podia. Het is zijn tweede natuur geworden. Verhalen vertellen. Natuur die je nodig hebt als muzikant.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Sured is een graag geziene gast bij RPL FM. Zijn optreden op 3 december was zijn 12e bezoek! Net als vorig jaar was Sured te gast tijdens een speciale Sinterklaasuitzending. Christa en Josť van de redactie wachtten hem op met pepernoten en chocola. Tijdens het interview werd teruggeblikt en vooruitgekeken. Tussen de interviews door maakte Sured plezier met het team van Podium 107.1. Op verzoek speelde hij het nummer 'Ocean Ride' achter de schermen, wat uitmondde in een duet met Josť.
 
Het item met Sured
Sured was zowel in het eerste uur als in het tweede uur van Podium 107.1 te gast. Beluister hieronder de beide items met Sured, inclusief de vier live nummers. In het interview vertelt Sured hoe zijn overgang van student Psychologie naar fulltime muzikant is verlopen. Ook komt de release van zijn EP 'The Blue Flame' uitgebreid aan bod, net als de clip bij zijn single 'The days are gone'. Aan het einde legt programmamaker Maarten Verduijn een moeilijk dillemma voor aan Sured...

Deel 1:
 

Deel 2:
 

3 december
 2016

Op deze datum was Sured te gast in ons programma. De nummers "The days are gone", "Seek", "Sway" en "The blue flame" werden live gespeeld.
 

Meer Sured
Klik hier om naar zijn website te gaan en volg Sured op Facebook!
 
Tekst: november 2016
Bron: Sured en aflevering 354 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM