Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
St. Maane
St. Maane is zangeres/gitariste Birgit de Priester. Vanuit verschillende (muzikale) kunstprojecten is St. Maane ontstaan uit een drang naar puurheid. Staalsnarig wordt afgewisseld met klassiek gitaar hier en daar ingekleurd met effecten en gaan een melodisch dialoog aan met haar stem. St. Maane is geaarde, warmhartige nu-folk met een oprecht geluid. Ze heeft zich laten inspireren door o.a. Jose Gonzalez, Laura Marling, Joanna Newsom, Joni Mitchell en Bob Dylan. Eerder dit jaar kreeg Birgit een mooie reactie op haar muziek van Dotan. Hij zei: 'Mooie stem. Sferische vibe op nylon gitaar. Heel verrassend, heel eigen. Ik denk niet dat er al zoiets is.'
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Birgit bracht een bezoekje aan ons programma met haar Deense vriend. Ze genoot van de sfeer in de studio en ze zette een sterk optreden neer, waarbij ze gebruik maakte van gitaar en effecten. Na het optreden had programmamaker Maarten Verduijn een gesprekje met Birgit, waarin hij haar stemgeluid vergeleek met die van Fiona Apple en Suzanne Vega. Birgit vertelde dat ze niet precies weet hoeveel mensen haar kennen in Utrecht. Desondanks bleek uit reacties op Facebook dat veel mensen haar een warm hart toedragen. Afspraken om terug te komen als er muziek op plaat verschijnen, werden achter de schermen gemaakt.
 
Het item met St. Maane
Beluister hieronder het hele item met St. Maane, inclusief de drie live nummers. In het interview maakt Maarten een reis door de tijd met Birgit. Zo komt de kennismaking met de gitaar op 17-jarige leeftijd aan bod, gevolgd door Birgit's opleiding aan Codarts in Rotterdam en haar tijd in Denemarken. Aan het einde komt ook de deelname aan 'de Beste Singer-Songwriter van Utrecht' aan bod en wordt er een blik geworpen op de toekomst.  

24 sept

2016


Op deze datum was St. Maane te gast in ons programma. De nummers "Hold on", "Magpie" en "Freedom is king" werden live gespeeld.
 

Meer St. Maane?
Klik hier om naar de website van St. Maane te gaan en volg haar op Facebook! 
 
Tekst: september 2016
Bron: St. Maane en aflevering 344 van Podium 107.1
Techniek: Yannick Croiset, Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen - RPL FM