Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sterre Weldring                       
Sterre Weldring is een 20-jarige singer-songwriter uit Alkmaar en sinds haar 15e actief in de muziek. Tijdens haar jeugd kreeg ze in haar woonplaats veel mogelijkheden om het podium te leren kennen. Het afgelopen jaar woonde ze in Brighton. Na auditie werd ze toegelaten aan de muziekschool British Institute of Modern Music. Ze deed dit in navolging van haar persoonlijke muzikale helden Tom Odell en James Bay. Ze speelde op verschillende plekken als Paradiso, de Melkweg en Sofar Londen. Met haar oprechte en melancholische stemgeluid vertelt ze verhalen over alle soorten liefde en relaties. Haar muziek valt het beste te omschrijven als folk/pop, met als voornaamste invloeden LP, Tom Odell en Rhodes.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Sterre reisde vanuit Alkmaar om een bezoekje te brengen aan Podium 107.1. De eerste indruk was meteen overweldigend: technicus Chris van Leeuwen en programmamaker Maarten Verduijn wilden eigenlijk niet dat Sterre zou stoppen met spelen van het nummer 'Midnight hour' tijdens de soundcheck, omdat haar stem zoveel indruk maakte. Ook luisteraars lieten weten dat ze in de ban waren van haar geluid. Tijdens de uitzending luisterde de achterban van Sterre enthousiast mee: na het optreden kreeg ze onder andere een bericht van haar trotse oma. Na het optreden bleef ze nog even hangen om de band Marlou te zien spelen.
 
Het item met Sterre
Beluister hieronder het hele item met Sterre, inclusief de live-nummers. Aan het begin vertelt ze hoe muziek tijdens haar kindertijd in haar leven kwam. Vervolgens komt het jaar dat ze in Brighton heeft doorgebracht uitgebreid ter sprake. Sterre geeft eerlijk antwoord op de vraag of ze het in Engeland ook weleens moeilijk heeft gehad. Inmiddels is Sterre alweer vier maanden terug in Nederland. Hoe was het voor haar om weer terug te komen en heeft ze haar muzikale bezigheden weer opgepakt?


 

27 januari

2018


Op deze datum was Sterre te gast in ons programma. Zij speelde de nummers 'Midnight hour', 'Horizon' en 'Back to me' live.
 

Meer Sterre?
Volg haar op Facebook! 

Tekst: Sterre Weldring en aflevering 411 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Tijmen Gol & Chris van Leeuwen