Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Spot On                                                
Spot On is een band samengesteld uit vier muzikanten van tussen de rivieren. Sinds 2016 zijn de mannen actief aan het schrijven en optreden. Sander van den Broek op drums, Coen van Tol op de precision bass, Jochem Bruijninckx op piano en Rhodes en tot slot de zanger Coen Babeliowsky. Door individuele ervaringen in verschillende muziekstijlen heeft Spot On een eigen stijl weten te creŰren. De sound en vibe, ge´nspireerd door artiesten als Marcus King en Jordan Rakei, is tijdloos. In 2017 verscheen het eerste album van de band, gevuld met acht zelfgeschreven nummers. De plaat is opgenomen in een woonkamer aan het water die een grote invloed had op het geluid van de nummers. Genres als pop en jazz zijn in de nummers terug te horen. Momenteel werkt de band in rustig tempo aan een opvolger van het debuut. De opvolger lijkt serieuzer te worden dan de eerste plaat. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Begin 2018 stuurde programmamaker Maarten Verduijn een uitnodiging voor een radio-optreden naar singer-songwriter Helena Hall. Helaas kon zij niet komen spelen, maar ze tipte direct een andere band: Spot On. Helena was laaiend enthousiast over de aparte sound van deze formatie. Maarten nam het enthousiasme over. Na het horen van het eerste album van Spot On besloot hij de band meteen uit te nodigen. Het bezoek van de vier heren aan de RPL-studio's zorgde voor een gezellige sfeer. Het optreden werd goed beluisterd, onder andere door de fanbase van Spot On. Er kwamen leuke mailtjes, die meer gingen over boodschappenlijstjes en etentjes van de bandleden dan over de muziek! Dit zorgde voor hilariteit. Huisfotograaf deed een korte fotoreportage met de band op het terrein van de studio. De chaos van de opengebroken straat gaf de foto's een bijzondere vibe mee!
 
Het item met Spot On
Beluister hieronder het hele item met Spot On, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt zanger Coen de bandleden kort voor. Vervolgens komen het ontstaan van de band, het maken van het eerste album en de plannen voor de opvolger ter sprake. Daarna komen ook de andere drie bandleden kort aan het woord. Ze vertellen onder andere over de leukste optredens van de band, hun projecten naast Spot On en hun persoonlijke muzikale voorkeuren.
 

 


23 juni 2018

Op deze datum was Spot On te gast in ons programma. De nummers "In my bedroom", "Leave me alone" en "Take it easy" werden live gespeeld. 
 

Meer Spot On?
Volg hen op Facebook of klik hier om naar hun website te gaan!Tekst: juni 2018
Bron: Spot On en aflevering 431 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk, Marco van der Meer & Tijmen Gol - RPL FM