Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Some Kind of Fire Rose
Some Kind of Fire Rose bezingt meerstemmig de kwetsbaarheden die niet gepakt of vastgehouden kunnen worden, maar wel gevoeld. Lisette en Gijs zijn helder en rauw, persoonlijk en direct, harmonieus en soms bevreemdend. Hun poëtische onverbloemde teksten vinden zowel in het Nederlands als Engels hun weg. Duidelijk beďnvloed door pop, folk en kleinkunst maken zij muziek om bij weg te dromen. Als het publiek zich kwetsbaar opstelt, is het weerloos. In 2014 wint Some Kind of Fire Rose twee THISSAwards en staan zij in de finale van Wedstrijd Nederlandstalig Lied in Gent. Afgelopen zomer hebben zijop diverse festivals gestaan, waaronder Parkpop en de Gentse Feesten.
Some Kind of Fire Rose heeft op 28 november 2014 haar eerste EP ‘Breekbaar’ aan het publiek gepresenteerd in een uitverkocht theater De Nieuwe Regentes in Den Haag. Some Kind of Fire Rose is Lisette van Zwieten (Vocalen) & Gijs Hietkamp (Vocalen & Gitaar).


 
Het bezoek aan Podium 107.1
Exact twee jaar na hun eerste bezoek bracht Some Kind of Fire Rose opnieuw een bezoek aan Podium 107.1. Het duo was vroeg aanwezig, zodat ze ook het optreden van Ode to Failure mee konden maken. De twee duo's kwamen tijdens de uitzending met elkaar in contact en maakten muzikale vergelijkingen met elkaar. Na hun eigen optreden schreven Lisette en Gijs een enthousiast stukje in het gastenboek. Ze hadden genoten van de sfeer in de studio en het interview. Het duo ving op dat programmamaker Maarten Verduijn weleens duivelse dilemma's voorlegt aan de gasten. Misschien kan hij dat de volgende keer nog bij Lisette en Gijs doen?

 
Het item met Some Kind of Fire Rose
Beluister hieronder het gehele item met Some Kind of Fire Rose, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stellen Lisette en Gijs elkaar op een ludieke wijze voor aan het publiek. Verder worden een aantal hoogtepunten in het bestaan van Some Kind of Fire Rose aangestipt, waaronder het winnen van een THISS-Award. Ook komt de solo-carričre van Gijs ('Gisen') kort aan de orde. Lisette geeft een eerlijk antwoord op de vraag of de solo-carričre van Gijs de voortgang van Some Kind of Fire Rose niet in de weg zit... Verder wordt gesproken over de single die in de zomer van dit jaar uitgebracht zou worden... waarom is die er nog niet?
  


10 december
 2016

Op deze datum was Some Kind of Fire Rose te gast in ons programma. De nummers "Ik wacht hier", "Naakt" en "Firerose" werden live gespeeld.
 

Meer Some Kind of Fire Rose?
Klik hier om naar hun website te gaan en volg het duo op Facebook!
 


Tekst: december 2016
Bron: Some Kind of Fire Rose en aflevering 355 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM