Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
SOLOF
De roots van singer-songwriter SOLOF (Olof Sinke) liggen in Zeeland. Hij groeide op in een klein dorpje vlakbij de zee. SOLOF schreef al liedjes op jonge leeftijd en op 16-jarige leeftijd begon hij met gitaar spelen. Zijn eerste optreden had hij op 18-jarige leeftijd in een kleine kroeg, waar hij eigen liedjes ten gehore bracht.
SOLOF heeft een warme, sterke stem. Met zijn liedjes probeert hij liefde, hoop en blijdschap in de wereld te brengen. SOLOF vind het leuk om als straatmuzikant op te treden, maar de grote podia schuwt hij ook niet!
SOLOF heeft veel aandacht gehad met zijn band 'The Outback', maar deze band heeft hij inmiddels verlaten. Hij heeft een eigen band geformeerd rondom zijn eigen solo-project.
Hoogtepunt: de vier avonden waarop hij het voorprogramma van Kim Wilde mocht verzorgen. SOLOF heeft het plan om in 2017 een nieuw album uit te brengen.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
De laatste maanden hebben steeds meer artiesten uit Zeeland een bezoekje gebracht aan Podium 107.1. SOLOF maakte de groep compleet. Er hing een gezellige sfeer in de studio en SOLOF speelde drie totaal verschillende nummers. Zijn nummer 'I love the seaside' bleek het meest in de smaak te vallen. Tijdens de uitzending kwam hij in contact met singer-songwriter Maria Josephine, met wie hij veel muzikale overeenkomsten bleek te hebben.

 
Het item met SOLOF
Beluister hieronder het hele item met SOLOF, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt hij over zijn eerste muzikale herinnering. Daarna wordt de carrière van SOLOF langsgelopen, beginnen bij zijn eerste optreden en eindigend bij de plannen voor een nieuw album Verder komen onder andere de band met Zeeland en het voorprogramma van Kim Wilde aan bod. Wat vond wereldster Kim Wilde eigenlijk van zijn muziek?

 


 


21 januari
 2017

Op deze datum was SOLOF te gast in ons programma. De nummers "Endless love", "Flash in time" en "I love the seaside" werden live gespeeld.
 

Meer SOLOF?
Klik hier om naar zijn website te gaan!

Tekst: januari 2017

Bron: SOLOF en aflevering 360 van Podium 107.1

Techniek: Chris van Leeuwen RPL FM