Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sofie de Bruijn                    
De in 2002 geboren Woerdense singer-songwriter Sofie de Bruijn begon haar carriere met het het zingen van covers waarbij het publiek kennis maakt met haar warme, zuivere stem. Als winnares van een lokale talentenjacht trad zij op 12 en 13 jarige leeftijd op voor een 8.000 koppig publiek tussen grote artiesten als Ilse de Lange en Glennis Grace. Na een duet met Paul de Leeuw in het Amphion theater in Doetinchem weet ze het zeker, haar toekomst ligt in het theater! Haar muzikaliteit en creativiteit maken dat ze op 15 jarige leeftijd begint met het schrijven van haar eigen muziek waarmee ze verschillende prijzen wint waaronder de Sweet Sorrow Award in 2017 en de singer-songwriterwedstrijd van de Wereldwinkel Gouda in 2018. Door haar jeugdige enthousiasme en passie voor muziek valt ze op als veelbelovend talent en heeft ze in februari 2019 de Aanmoedigingsprijs Cultuur van Cultuurpijs Woerden gewonnen. In mei 2019 speelt ze haar eerste solovoorstelling ‘PuberTijd!’.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
De Woerdense Sofie bracht voor de derde keer een bezoek aan Podium 107.1. Het team van het programma was onder de indruk van de progessie die Sofie in twee jaar tijd gemaakt had. Twee jaar geleden speelde ze mooie covers, maar in de tussentijd heeft ze zich ontwikkeld tot een zangeres die sterke Nederlandstalige kleinkunstnummers. De volwassen teksten worden vergezeld met bijzondere melodieën die onder de huid kruipen. Het bezoek van Sofie aan de studio vond een maand plaats voor het debuut van haar theatershow. Ze had een aantal fans meegenomen die zorgden voor morele steun.
Aan het einde schreef Sofie mooie woorden in het gastenboek: 'Wat een onwijs gave plek is dit! Mensen die duidelijk plezier hebben in wat ze doen, wat een inspiratie! Was weer leuk!'
 
Het item met Sofie
Beluister hieronder het hele item met Sofie de Bruijn, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Sofie in welke mate ze als kind met muziek bezig was en hoe ze voor het eerst serieus met muziek aan de slag ging. Ze vertelt hoe ze de voorkamer in haar ouderlijk huis heeft 'ingenomen' en nu dagelijks gebruikt als muziek- en inspiratiekamer. Tijdens het interview komt haar eerste theatershow 'PuberTijd!' uitgebreid ter sprake. Wat is de rode lijn in de voorstelling en welke hulp heeft ze gekregen bij het schrijven en opzetten van de voorstelling? Het winnen van de Aanmoedigingsprijs Cultuur komt tevens aan bod. Sofie vertelt hoe ze de geldprijs gebruikt heeft om een EP te kunnen opnemen. Aan het einde komen haar toekomstplannen ter sprake.


20 april
2019

Op deze datum was Sofie de Bruijn te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Zeg me iets', 'Zo is het gegaan' en 'Mag ik dromen'.
 

Meer Sofie?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!


Sofie (links) met Nieske Rijsdijk (rechts) van de redactie van Podium 107.1.

 

Tekst: april 2019
Bron: Sofie de Bruijn en aflevering 471 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Marco van der Meer & Patrick Schalkwijk