Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Sofie de Bruijn                    
Sofie is een 15-jarige singer-songwriter met een betoverende stem. Ze is geboren en getogen in Woerden en is haar zangcarričre begonnen in het Klooster in Woerden. Hoewel ze pas 11 jaar oud was, begeleidde ze zichzelf op piano met het nummer ‘Just give me a reason’ van Pink. Daarna heeft Sofie meegedaan aan de Junior amateurshow van de Woerdense Vakantieweek. Twee jaar achtereen won ze deze talentenjacht en daarom mocht ze als winnares optreden op de familieavond, tussen artiesten als Ilse de Lange en Nick en Simon. Sofie heeft verschillende audities gedaan, waaronder die voor het Junior Songfestival in 2016 waar ze tot de laatste 29 kandidaten behoorde.
In 2016 is Sofie gestart met haar eigen YouTube kanaal, SofieDeBruijnMusic. Sofie begeleidt zichzelf steeds meer op piano en gitaar, wat haar de mogelijkheid geeft een eigen sound aan bestaande nummers te geven. Sofie treedt regelmatig op, onder andere bij de Singer-songwriteravond in Kameryck, Nachtcultuur, Akoestival en Koningsdag op de Markt in Gouda met daaraan vooraf een live optreden bij Radio Gouwestad. In januari van dit jaar was Sofie te zien in de televieshow van Paul de Leeuw, waarbij ze met hem een duet zong van Adele.
Sofie heeft inmiddels zelf een aantal nummers geschreven, zowel in het Engels als in het Nederlands en hoopt daarmee haar passie voor muziek met een groter publiek te kunnen delen.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Sofie had in september al eens een bezoek aan ons programma gebracht n.a.v. haar optreden op het Woerdense Akoestival. Toen speelde ze drie nummers op gitaar. Tijdens die uitzending werd de afspraak gemaakt dat Sofie nog eens terug zou komen om haar nummers op piano te laten horen. Deze mogelijkheid kwam sneller dan Sofie had verwacht! Tijdens een speciale Sinterklaasuitzending op 25 november kreeg ze de gelegenheid om maar liefst vier nieuwe nummers te laten horen. Eéntje speelde ze op de ukelele. Sofie kreeg mentale steun van haar ouders en haar zussen, die niet van haar zijde weken tijdens het bezoek aan de studio. Sofie maakte indruk met haar muziek. Niemand was verbaasd over het feit dat ze het afgelopen jaar zo in de spotlights heeft gestaan in de wijde regio.
 
Het item met Sofie
Sofie was zowel in het eerste als in het tweede uur te gast in ons programma. Beluister hieronder de twee items met Sofie, inclusief de vier live nummers. Sofie vertelt aan het begin over de belangrijkste zaken die ze in 2017 op muziekgebied heeft meegemaakt. Haar YouTube-kanaal, haar leven naast de muziek en de toekomstplannen kwamen uitgebreid aan bod.

 


 


25 november
 2017

Op deze datum was Sofie te gast in ons programma. De nummers "You should have known", "In welke taal" "House upon the hill" en "Meisje van goud" werden live gespeeld.

 

Meer Sofie?
Volg haar op Facebook en op haar YouTube-kanaal 'SofieDeBruijnMusic'!
 
 
Tekst: november 2017
Bron: Sofie de Bruijn en aflevering 402 van Podium 107.1 - Bovenste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Patrick Schalkwijk & Chris van Leeuwen - RPL FM