Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Skirt & Tie                                   
Skirt and Tie is een muzikaal duo bestaande uit NoŽl van de Wiel (zang) en Sander Nolan (piano). Ze richten zich voornamelijk op lichte muziek zoals Jazz, maar pop, funk, soul en latin behoort ook tot het repertoire. De muziek zorgt voor een intieme sfeer die bij bijna iedere gelegenheid past. Sinds 2015 treden Sander en NoŽl samen op onder de naam Skirt and Tie, en treden regelmatig op bruiloften, privťgelegenheden en horecaevenementen op. Als de wens bestaat, kan Skirt and Tie worden uitgebreid tot een band met meerdere muzikanten. NoŽl en Sander hebben allebei een indrukwekkende CV, waaruit blijkt dat ze van vele markten thuis zijn. Ze hebben elkaar op jonge leeftijd leren kennen bij het Junior Jazz College, waar bleek dat ze veel met elkaar gemeen hadden. NoŽl en Sander hebben naast Skirt & Tie veel andere bezigheden, maar hun muzikale activiteiten spelen altijd een belangrijke rol in hun leven.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Sander en NoŽl kwamen rechtstreeks uit Amsterdam naar Woerden voor hun radio-optreden bij Podium 107.1. Bij binnenkomst werden ze meteen opgehaald voor een kleine fotosessie met de huisfotograaf en een soundcheck met de technici. Met hun jazzy sound bracht Skirt and Tie een bijzonder geluid naar de RPL studio's. Er kwamen enthousiaste mailtjes binnen van luisteraars die genoten van de muziek, die herinneringen opriep aan rokerige cafť's uit vroeger tijden. Eťn van de luisteraars refereerde naar het feit dat Sander en NoŽl een relatie hebben, waarbij ze vroeg of dat soms niet remmend werkt. Het tweetal gaf hier een eerlijk antwoord op.
 
Het item met Skirt & Tie
Beluister hieronder het hele item met Skirt & Tie, inclusief de drie live nummers. Aan het begin stellen NoŽl en Sander elkaar voor aan de luisteraars. Dat ze naast de muzikale samenwerking ook een relatie hebben met elkaar, valt meteen op in de manier waarop ze over elkaar spreken. Het tweetal vertelt over hun eerste ontmoeting, over hun muzikale basis en over de dingen die ze los van elkaar op muziekgebied hebben gedaan. Zo vertelt Sander hoe hij op jonge leeftijd in Engeland begon met piano spelen en vertelt NoŽl over haar deelname aan het Junior Songfestival. Skirt & Tie speelt veel op bruiloften. Hoe gaan NoŽl en Sander te werk om ervoor te zorgen dat hun optredens precies passen bij de wensen van het bruidspaar? En... was zou het tweetal wensen bij hun eigen bruiloft?
 

 


3
augustus
2019

Op deze datum was Skirt & Tie te gast in ons programma. De nummers "Dream a little dream of me", "Me and mr. Jones" en "L.O.V.E." werden live gespeeld.

Meer Skirt & Tie?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!

Tekst: augustus 2019
Bron: Skirt & Tie en aflevering 486 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn (boven), Dave Hammelburg (onder)