Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Skimming Water             
SKIMMING WATER is een indie-rock project opgericht in Amersfoort door de Italiaanse muzikant en componist Andrea Maddalena. Als studiowerk presenteert hij zijn eigen repertoire dat elementen verzamelt van Noord-Europese rock muziek met psychedelische invloeden en met een knipoog naar Italiaanse folk en Oude Muziek. Op dit moment wordt het project live uitgevoerd als oneman band. Andrea maakt hiervoor gebruik van de technische ondersteuning van een looper en vocal processor: het resultaat is een verrassende, hypnotiserende muziekreis tussen akoestische klanken en technologie die verhaalt over introspectie en persoonlijke ervaringen.
ANDREA MADDALENA is een Italiaanse muzikant / componist uit Amersfoort. Na vijf jaar studie klassiek gitaar in Italië heeft hij verschillende muziekprojecten opgericht met radio airplay in de belangrijkste rock radiostations van Rome. In Nederland heeft hij in 2002 de folk band ‘Senso Unico’ en vervolgens in 2003 de band ‘Brothers from Different Mother’ (BFDM) mede opgericht. Met BFDM heeft hij twee albums uitgebracht, in Frankrijk opgetreden en bij verschillende radiozenders zoals bij Giel Beelen op 3FM , Radio 6, BNR Nieuwsradio en Radio 2 waar hun single ‘Suavesito’ nog steeds wordt gedraaid door Hans Schiffers. In Januari 2013 heeft hij met BFDM het ’30 x 20 minuten’ Festival - georganiseerd door Pinguinradio - gewonnen op het hoofdpodium van Paradiso.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Andrea was ruim van tevoren aanwezig om zijn apparatuur op te bouwen. Het publiek was diep onder de indruk van het geluid dat hij in zijn ééntje, volledig live, wist voort te brengen. De uitzending had veel luisteraars en onder hen zaten ook een aantal muzikale vrienden van Andrea. Eén van hen omschreef Andrea's muziek via e-mail als volgt: 'Biologerende muziek die je meeneemt op verhalen uit hel leven... De muziek tilt je even van aarde en zijn teksten laten je weer landen...'. Eén luisteraar liet weten dat de muziek haar liet herinneren aan een Italiaanse straatmuzikant die ze vroeger eens had ontmoet in Noord-Italië.
 
Het item met Skimming Water
Beluister hieronder het hele item met Skimming Water, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Andrea over zijn jeugd in Italië en over de dingen die hij op muziekgebied heeft gedaan. Vervolgens komt het project Skimming Water uitgebreid ter sprake: waar komt de naam vandaan en heeft Andrea niet de behoefte om weer met een volledige band te spelen? Andrea maakt ook van de gelegenheid gebruik om de teksten van zijn nummers toe te lichten, zoals bij het bijzondere 'Something to refuse'. In dit nummer zingt hij over geweld tegen vrouwen.20 januari

2018


Op deze datum was Skimming Water te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'The boundary', 'Mariella' en 'Something to refuse' live.
 

Meer Skimming Water?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar de website te gaan.

 Tekst: Skimming Water en aflevering 410 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Marco van der Meer & Chris van Leeuwen