Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sifra & Jaap                          
Het singer-songwriter duo Sifra en Jaap (Sifra Geessink en Jaap van Ekert) maakt ‘zoete’ muziek met een diepere betekenis. Een vleugje soul met een goede dosis pop. Samen schrijven ze pure liedjes met autobiografische teksten omlijst door origineel gitaarspel. Beiden zijn al van jongs af aan veel met muziek bezig en de twee ontmoetten elkaar in 2016 via een muzikantenzoekbank op internet. Het klikte muzikaal meteen en het avontuur begon! Inmiddels maken en schrijven ze wekelijks samen muziek en hopen ze vele mensen te kunnen verblijden met hun werk. Samen gaven ze al optredens bij POPEI in Eindhoven en bij Samenloop voor Hoop Oost Gelre. In 2017 doken Sifra & Jaap de studio in om hun nummer 'Handprint' op te nemen. De muziek van het duo is vooralsnog alleen via Soundcloud te horen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Sifra en Jaap waren vanuit Eindhoven en Tilburg gekomen om te kunnen spelen in Podium 107.1. Hun optreden zorgde voor een stormvloed aan reacties, deels vanuit de grote fanbase van het duo. Sifra werd geprezen om haar bijzondere stemgeluid en Jaap kreeg complimenten voor zijn gitaarspel. Het interview kende hilarische momenten, wat al begon toen Sifra haar muzikale partner aan het begin van het programma voorstelde. Aan het einde van de uitzending gaf het duo aan dat ze een leuke middag hadden gehad. Ze schreven in het gastenboek dat ze zich voornamen om voortaan op zaterdagmiddag naar Podium 107.1 te luisteren!
 
Het item met Sifra & Jaap
Beluister hieronder het hele item met Sifra & Jaap, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt het duo over hun kennismaking via een muzikantenbank. Hoe was het om elkaar voor het eerst te ontmoeten en samen muziek te maken? Het opnemen van het nummer 'Handprint' en de optredens van het afgelopen jaar kwamen ook uitgebreid ter sprake. Ook vertellen Sifra en Jaap wat ze apart van elkaar hebben gedaan op muziekgebied. Tot slot een bijzondere vraag: als het duo de kans zou krijgen om een EP met covers op te nemen, welke vier nummers zouden ze dan kiezen?
 


30 september
 2017

Op deze datum waren Sifra & Jaap te gast in ons programma. De nummers "Hear me out", "You got me" en "Handprint" werden live gespeeld.
 

Meer Sifra & Jaap?
Volg hen op Facebook en Soundcloud!
 
 


Tekst: september 2017
Bron: Sifra & Jaap en aflevering 394 van Podium 107.1 - Foto's: Yvonne Leautaud - Techniek: Patrick Schalkwijk & Chris van Leeuwen
RPL FM