Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Shoes Wanderlust                               
Sjoerd van de Lest is in 2014 serieus gestart als singer-songwriter. Daarvoor schreef hij al liedjes, maar vanaf dat moment trad hij op onder de naam 'Shoes Wanderlust'. Deze naam is ontstaan toen hij in de zomer van 2017 in Engeland was en in een jeugdherberg werkte. Tijdens zijn verblijf kwam hij in contact met een Schotse vrouw, met wie hij samen muziek maakte. Deze dame kon Sjoerd's naam onmogelijk uitspreken, waarop ze besloot om hem Shoes Wanderlust te noemen. Sjoerd vond dit mooi, ook vanwege de diepe betekenis van het woord 'Wanderlust'. Sjoerd heeft zijn debuut in Engeland gemaakt, maar ook op Nederlandse bodem heeft hij zijn gezicht inmiddels veelvuldig laten zien. Hij leert momenteel veel over songwriting, waarbij hij zijn kennis niet alleen voor eigen nummers gebruikt maar ook voor andere muzikanten schrijft. Ook leert hij veel over zangtechnieken. Op beide gebieden maakt hij nog dagelijks progressie. In de nabije toekomst hoopt Sjoerd een kleine thuisstudio te kunnen bouwen, waarin hij eigen muziek kan gaan opnemen. Inmiddels heeft hij een aantal nummers op Spotify staan.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Vijf uur voor de uitzending wist Sjoerd nog niet dat hij een bezoek zou brengen aan Podium 107.1. Omdat een artiest met verkoudsheidsklachten zich moest afmelden in een tijd waarin voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus moesten worden genomen, sprong Sjoerd in de bres. Hij gooide zijn gitaar in de auto om de bekenden van Podium 107.1 op te zoeken! In de studio lagen nog een aantal spullen van Sjoerd in de doos met gevonden voorwerpen, die hij meteen kon meenemen. Er kwamen veel reacties op het optreden van Shoes Wanderlust. En fan kreeg het zelfs voor elkaar om een mail te sturen met zes vragen voor de Brabantse artiest! Na afloop schreef Sjoerd mooie woorden in het gastenboek: 'Was weer een gezellige sessie! Altijd fijn als we elkander uit de brand kunnen helpen.'
 
Het item met Shoes Wanderlust
Beluister hieronder het hele item met Shoes Wanderlust, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item vertelt Sjoerd over de allereerste keer dat hij een gitaar in handen had. Vervolgens wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar: wat waren hoogte- en dieptepunten? De nieuwe nummers die op Spotify staan komen uitgebreid ter sprake, evenals het Nederlandstalige nummer dat hij vorig jaar naar buiten bracht met zangeres Amber. Verder vraagt programmamaker Maarten Verduijn naar de deelname van Sjoerd aan het NK Straatmuzikanten. Waarom vindt Sjoerd het leuk om op straat te spelen en wat zijn daar zijn leukste ervaringen?


 

14 maart
2020

Op deze datum was Shoes Wanderlust te gast in ons programma. De nummers "Ever together", "Unreal" en "Curled up in our clothes" werden live gespeeld.
 

Meer Shoes Wanderlust?
Volg hem op Facebook en Instagram! 

Tekst: april 2019
Bron: Shoes Wanderlust en aflevering 472 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM