Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Shoes Wanderlust                               
Sjoerd van de Lest is in 2014 serieus gestart als singer-songwriter. Daarvoor schreef hij al liedjes, maar vanaf dat moment trad hij op onder de naam 'Shoes Wanderlust'. Deze naam is ontstaan toen hij in de zomer van 2017 in Engeland was en in een jeugdherberg werkte. Tijdens zijn verblijf kwam hij in contact met een Schotse vrouw, met wie hij samen muziek maakte. Deze dame kon Sjoerd's naam onmogelijk uitspreken, waarop ze besloot om hem Shoes Wanderlust te noemen. Sjoerd vond dit mooi, ook vanwege de diepe betekenis van het woord 'Wanderlust'. Sjoerd heeft zijn debuut in Engeland gemaakt, maar ook op Nederlandse bodem heeft hij zijn gezicht inmiddels veelvuldig laten zien. Hij leert momenteel veel over songwriting, waarbij hij zijn kennis niet alleen voor eigen nummers gebruikt maar ook voor andere muzikanten schrijft. Ook leert hij veel over zangtechnieken. Op beide gebieden maakt hij nog dagelijks progressie. In de nabije toekomst hoopt Sjoerd een kleine thuisstudio te kunnen bouwen, waarin hij eigen muziek kan gaan opnemen. Ook bestaat het plan om muziek uit te brengen op Spotify.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Sjoerd zat tijdens zijn bezoek aan Podium 107.1 in een drukke periode. Zijn bezoek aan Woerden op Koningsdag viel twee dagen na zijn verhuizing naar Tilburg. Hij had echter zin om voor de tweede maal te komen spelen in Podium 107.1 en nieuwe muziek te presenteren. Tijdens zijn bezoek kwam hij in contact met singer-songwriter Nicole de Bree, die na hem op het podium stond. Beiden bleken van oorsprong Brabanders te zijn! Sjoerd schreef aan het einde van de middag positieve woorden in het gastenboek. Hij had genoten van zijn bezoek aan Woerden.
 
Het item met Shoes Wanderlust
Beluister hieronder het hele item met Shoes Wanderlust, inclusief de drie live nummers. Aan het begin blikt programmamaker Maarten Verduijn met Sjoerd terug op zijn kindertijd. Welke nummers zouden op een soundtrack van zijn jeugd moeten staan? Ook komt een ander talent van Sjoerd ter sprake: toneelspelen. Ooit was hij actief voor Villa Pardoes, waarin hij speelde voor ernstig zieke kinderen. Hoe was dit voor hem? Heeft hij dit als moeilijk of zwaar ervaren? Daarnast vertelt Sjoerd over een aantal samenwerkingen die hij het afgelopen jaar op muziekgebied is aangegaan. Sjoerd vertelt graag over de betekenis van zijn nummers. Hij licht een aantal nummers die hij speelt dan ook uitgebreid toe in de uitzending. Aan het einde vertelt hij over zijn toekomstplannen.
 

 


27 april
2019

Op deze datum was Shoes Wanderlust te gast in ons programma. De nummers "The hug", "I can change" en "Can't hold this woman down" werden live gespeeld.
 

Meer Shoes Wanderlust?
Volg hem op Facebook!
 
Tekst: april 2019
Bron: Shoes Wanderlust en aflevering 472 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg en Maarten Verduijn - Techniek: Chris van Leeuwen