Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Shoes Wanderlust                   
Sjoerd van de Lest is in 2014 serieus gestart als singer-songwriter. Daarvoor schreef hij al liedjes, maar vanaf dat moment trad hij op onder de naam 'Shoes Wanderlust'. Deze naam is ontstaan toen hij in de zomer van 2017 in Engeland was en in een jeugdherberg werkte. Tijdens zijn verblijf kwam hij in contact met een Schotse vrouw, met wie hij samen muziek maakte. Deze dame kon Sjoerd's naam onmogelijk uitspreken, waarop ze besloot om hem Shoes Wanderlust te noemen. Sjoerd vond dit mooi, ook vanwege de diepe betekenis van het woord 'Wanderlust'.
Sjoerd heeft zijn debuut in Engeland gemaakt, maar ook op Nederlandse bodem heeft hij zijn gezicht inmiddels veelvuldig laten zien. Hij leert momenteel veel over songwriting, waarbij hij zijn kennis niet alleen voor eigen nummers gebruikt maar ook voor andere muzikanten schrijft. Ook leert hij veel over zangtechnieken. Op beide gebieden maakt hij nog dagelijks progressie.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Al bij binnenkomst was programmamaker Maarten Verduijn diep onder de indruk van de gitaren die Sjoerd had meegebracht: een elektrische gitaar en een akoestische gitaar met opdruk van de band KISS (zie foto). Sjoerd bleek ook veel aandacht te besteden aan zijn teksten. In zijn biografie schreef hij al het volgende zinnetje: 'I like to share pain and grief through musíc'. Uit de uitleg bij zijn teksten tijdens de uitzending bleek dat hij met deze zin geen woord teveel heeft gezegd. Ondanks het warme weer werd de uitzending goed beluisterd. Vlak voor zijn vertrek schreef Sjoerd aardige woorden in het gastenboek. Als hij ooit op Pinkpop staat, zal hij daar vertellen dat hij zijn radiodebuut bij ons had!
 
Het item met Shoes Wanderlust
Beluister hieronder het hele item met Shoes Wanderlust, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Sjoerd over één van zijn eerste muzikale herinneringen. Zijn herinnering brengt ons terug naar een legendarisch concert van een wereldband. Vervolgens komen zijn ontmoetingen en optredens in Engeland aan bod. Hoe komt het toch dat Sjoerd in Engeland zo gemakkelijk muzikaal aan de bak komt? Aan het einde blikt hij terug op de dingen die hij gedaan heeft en werp hij een blik op de toekomst.
 

 


30 juni 2018

Op deze datum was Shoes Wanderlust te gast in ons programma. De nummers "The ballad of Jim and Kim", "My head is full" en "The green turned blue" werden live gespeeld.
 

Meer Shoes Wanderlust?
Volg hem op Facebook!
 
Tekst: juni 2018
Bron: Shoes Wanderlust en aflevering 432 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk
RPL FM