Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sharp 11                                               
Sharp 11 is een band die sinds begin 2019 is uitstaan vanuit het coverproject 'Smells like teen spirit', een project van muziekschool 'Het Klooster'. De band bestaat uit Noortje de Bijl (zang), Gijs Spek (bas), Casper Min (drums) en Puck Willemse (toetsen). Tijdens de oefensessies van het coverproject verliep de samenwerking erg vlot en ontstonden er spontane ideen, waardoor de band besloot om nog een cover te maken. Toen dit ook soepel verliep, ging Sharp 11 aan de slag met een schoolproject van de bassist. Er ontstonden steeds meer plannen. Sharp 11 besloot om naar een groter optreden toe te gaan werken, waarna ze met succes hebben geprobeerd om een plek te bemachtigen in de line-up van Akoestival 2019. De band steeft ernaar om een sterkte show neer te zeggen met funky/jazzy nummers. Er zijn plannen om de muziek in de toekomst te verrijken met invloeden vanuit meedere muziekgenres. De vier bandleden verschillen enorm als het gaat om hun bezigheden in het dagelijks leven, maar voor hen allemaal is en aspect het allerbelangrijkste: plezier en muzikaliteit staan voorop!
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Sharp 11 bracht een bezoek aan Podium 107.1 in het kader van een uitzending waarin vooruit werd geblikt op de 16e editie van het Akoestival. De organisatie van het evenement kwam in de uitzending om over het festival te vertellen, waarna Sharp 11 het podium mocht betreden. Bassist Gijs was helaas afwezig, waardoor toetsenist Puck een deel van zijn partijen overnam. Gijs was er echter toch een beetje bij: hij stuurde een mailtje vanuit Oostenrijk, waar hij op 1500 meter hoogte naar de uitzending luisterde. Hij miste de bas, maar hij vond tegelijkertijd dat zijn bandmaatjes het erg goed deden! Ook vanuit andere plekken kwamen enthousiaste mailtjes. En fan mailde vanuit Polen en ook uit de omgeving van Woerden kwamen leuke vragen en berichtjes die direct voorgelezen werden in de uitzending. De band genoot van de sfeer in de studio en de leden gaven voor het optreden al aan dat ze het bezoek aan Podium 107.1 geslaagd vonden. Programmamaker Maarten Verduijn was onder de indruk van de muziek die Sharp 11 maakt en hij nodigde ze nu al uit om nog eens terug te komen in volledige bezetting.
 
Het item met Sharp 11
Beluister hieronder het hele item met Sharp 11, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt zangeres Noorje de bandleden voor aan de luisteraars. Vervolgens vertellen de bandleden hoe het verhaal van Sharp 11 begonnen is en welke plannen ze hebben voor de toekomst. In het derde blokje  van het interview wordt Noortje verrast met een fragment uit het verre verleden. Programmamaker Maarten Verduijn had een fragment uit 2012 gevonden, waarin de toen achtjarige Noortje viool speelde tijdens een optreden van haar vader (singer-songwriter Paul WJ). Aan het einde van het interview vertellen alle bandleden hoe hun leven eruit ziet als ze niet met de band bezig zijn. Geen van allen leidt een saai bestaan!
 

 


17
augustus
2019

Op deze datum was Sharp 11 te gast in ons programma. De nummers "Warwick avenue", "Egyptian love" en "Dirty Diana" werden live gespeeld.

Meer Sharp 11?
Zorg dat je hun optreden op 8 september 2019 op het Akoestival in Woerden niet mist!

Tekst: augustus 2019
Bron: Sharp 11 en aflevering 488 van Podium 107.1 - Techniek: Marco van der Meer, Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen - Foto's: David Hammelburg (boven), Maarten Verduijn (onder)
RPL FM