Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Shacoustic                  
Shacoustic is een akoestisch rockcoverduo uit Zeist dat nummers speelt van klassieke rock tot moderne popnummers. Dit doen zij in hun eigen stijl, waarbij zij graag veel dynamiek gebruiken. Shacoustic bestaat uit vader en dochter Theo en Sharon van Marsbergen. Aanvankelijk speelden vader en dochter samen in een band, maar ze besloten drie jaar geleden om als duo muziek te gaan maken. Door de minimale bezetting (twee personen, gitaar en zang) zijn zij uitermate geschikt voor onder andee privé feestjes, huiskamer- en tuin concerten, eetcafe‘s en winkels. Ook op akoestische festivals en braderieën zijn ze regelmatig te vinden. Het duo heeft in 2017 en 2019 opgetreden op het Woerdense Akoestival, waar ze een intiem optreden gaven op een bootje. 
Theo is naast Shacoustic al jarenlang actief als bassist in de band 'The Coveralls', een country- en rock & roll band. Sharon is naast de band actief met dansen. Ze is al van kinds af aan actief bij een showballet.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Sharon en Theo brachten een bezoek aan Podium 107.1 tijdens een uitzending waarin teruggeblikt werd op het Akoestival van 2019. Het was druk in de studio en een afvaardiging van de organisatie van het Akoestival zat in het publiek om het optreden mee te maken. Bij binnenkomst had het duo een korte fotoshoot met fotograaf Dave Hammelburg, die de positiviteit en spontaniteit van Sharon en Theo vast probeerde te leggen. Tijdens het interview kwamen deze eigenschappen ook naar boven: het was een gezelig gesprek waarin het duo elkaar zowel in muziek als tijdens het gesprek op een leuke manier aanvulde. Na hun optreden bleven Sharon en Theo in de studio om het optreden van de band Raising Hats mee te maken. Ze genoten van de aanwezigheid in de studio en ze reageerden positief op het aanbod om nog eens terug te komen met nieuw materiaal!
 
Het item met Shacoustic
Beluister hieronder het hele item met Shacoustic, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview stellen vader Theo en dochter Sharon elkaar voor aan de luisteraars. Sharon vertelt hoe het er vroeger thuis aan toe ging: maakten vader en dochter toen ook al muziek? De muzikale voorkeuren van Sharon en Theo komen ook voorbij. Ondanks het generatieverschil luisteren ze naar dezelfde muziek. Er wordt een kleine reis door het bestaan van Shacoustic gemaakt, waarbij de start aan bod komt, evenals de mooiste optredens en de plannen voor de toekomst. Uiteraard komen de recente ervaringen op het Akoestival ter sprake!


 

14 september
2019

Op deze datum was Shacoustic te gast in ons programma. Het duo speelde de nummers 'Left outside alone', 'Wicked way' en 'Stil in mij'.
 

Meer Shacoustic?
Volg hen op Facebook!Tekst: september 2019
Bron: Shacoustic en aflevering 490 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Tijmen Gol
RPLFM