Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
SERENDIB
De 52-jarige internist Prabath Nanayakkara (artiestennaam SERENDIB) ontvluchtte in 1989 de bloedige burgeroorlog in Sri Lanka om in Nederland een nieuwe toekomst te zoeken. In Sri Lanka was Prabath begonnen met zijn studie geneeskunde, maar was hij ook actief als muzikant. Hij was actief in de band 'Doctor and the Medics' en hij had een nummer-1-hit op zak. In Nederland rondde Prabath zijn studie geneeskunde af. Inmiddels heeft hie het geschopt tot hoofd van de sectie acute geneeskunde van de afdeling interne geneeskunde in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. De muziek blijft een rode draad spelen in Prabath's leven. Zijn teksten gaan ergens over: ze zijn doordrenkt met kritische en realistische thema's. Onlangs trad Prabath nog op met een band tijdens het 50-jarig jubileum van het VUmc.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Bij de eerste kennismaking met SERENDIB was programmamaker Maarten Verduijn onder de indruk van de biografie van Prabath. Tijdens de uitzending vertelde Prabath uitgebreid over zijn leven, beginnend met zijn eerste muzikale herinnering (de eerste tonen van 'The sound of silence' van Simon & Garfunkel) en eindigend op de dag van zijn optreden bij Podium 107.1. Ook buiten de uitzending om vertelde Prabath op een interessante manier over zijn visie op muziek. Zijn verhaal riep veel op bij de luisteraars. En luisteraar wilde duidelijk meer weten en vroeg naar de grote verschillen tussen Nederland en Sri Lanka. Vergelijkingen kwamen ook binnen bij de redactie van Podium 107.1. Zo vergeleek n luisteraar het geluid van Prabath met Cat Stevens.

 
Het item met SERENDIB
Beluister hieronder het hele item met SERENDIB inclusief de drie live nummers. In het interview vertelt Prabath over de tijd in Sri Lanka, zijn tijd als popster met een nummer 1-hit en over zijn vlucht naar Nederland. Dit was een moeilijke tijd: een half jaar na vertrek uit Sri Lanka overleed zijn vader. Prabath kon niet bij de begrafenis zijn. In de uitzending speelt Prabath drie totaal verschillende nummers.


 


19 november

2016


Op deze datum was SERENDIB te gast in ons programma. De nummers "Mister 63", "Melody of my soul" en "Nowhere to go" werden live gespeeld.
 

Meer SERENDIB?
Volg hem op Facebook!
Tekst: november 2016
Foto's (gemaakt voor de uitzending): Dave Hammelburg -  Bron: SERENDIB en aflevering 352 van Podium 107.1 - Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM