Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Scott & Young                          
De tweestemmige muziek van Scott & Young raakt, roert, vloeit, betovert en laat de tijd eventjes doen stilstaan. De muziek van het singer-songwriter duo is het beste te omschrijven als een combinatie van folk-pop met af en toe een rauw randje. Pure, eigenzinnige luisterliedjes over de liefde en het leven, gekenmerkt door prachtige meerstemmige zanglijnen en poŽtische teksten. Twee stemmen die klinken als ťťn: de chemie tussen Scott & Young is onmiskenbaar. GeÔnspireerd door songwriters als Ane Brun, Simon & Garfunkel en Joni Mitchell heeft het duo een geheel eigen stijl ontwikkelt, die je meevoert en tot de verbeelding spreekt. Inmiddels is de muziek van Scott & Young bekroond met een ĎHedon Beursí: een spreekwoordelijk duwtje in de rug van poptempel Hedon. De Hedon Beurs is in het leven geroepen ter bevordering van het muziekklimaat in de regio en de toestroom van nieuwe bands naar de subtop. De debuutplaat van het duo, het zes nummer tellende ĎFloatingí, is eind 2016 in een uitverkocht Hedon Zwolle gepresenteerd.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Lisanne en MichaŽl waren samen met hun manager Lisette vanuit Zwolle gekomen om op te treden in Podium 107.1. Ze werden opgewacht met koffie en ze werden direct geconfronteerd met de knotsgekke leden van het team van het programma. Het duo kwam in contact met zangeres Nele Mennes, die vlak voor hen op het podium stond. Al tijdens de soundcheck viel het op: de meerstemmige zang van Lisanne en MichaŽl was uniek. Met hun mooie nummers zorgden ze voor een prettige sfeer in de studio. Manager Lisette legde hun prestatie vast op film.
 
Het item met Scott & Young
Beluister hieronder het hele item met Scott & Young, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het interview stellen Lisanne en MichaŽl elkaar voor aan de luisteraars. Vervolgens komt hun eerste ontmoeting met elkaar ter sprake, die acht jaar geleden bleek plaats te vinden tijdens hun middelbare schooltijd. Verder komt hun debuut EP 'Floating' ter sprake, waarna het duo vertelt over de nieuwe richting die ze met hun nieuwe muziek willen op gaan. Ook vertellen ze over de Hedon Beurs die ze gezamenlijk in de wacht sleepten. Wat houdt deze beurs in en wat hebben ze er in de praktijk aan?
 

 


13 januari

2018


Op deze datum waren Scott & Young te gast in ons programma. Ze speelden de nummers 'What I am looking for', 'Back in time' en 'The other side of the world' live.
 

Meer Scott & Young?
Volg het duo op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!Tekst: Scott & Young en aflevering 409 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Patrick Schalkwijk, Marco van der Meer, Chris van Leeuwen en Tijmen Gol