Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Save the Date                              
Begin 2015 was er een open dag bij Scouting Woerden waarbij er gevraagd werd om live-muziek. Drie leden van deze groep besloten om op deze vraag in te gaan. Margot Verhaar, Bas van der Leeden en Bob van den Bosch kwamen samen om de bezoekers van de open dag te vermaken. Dit deden ze met succes. Kort daarna werden ze een paar keer uitgenodigd om te komen spelen op andere plekken. Optredens in het Woerdense Bierhuys en bij 'Gluren bij de Buren' volgden. Tot dan toe vernoemde de band zich naar de datum van elk optreden, tot ze de naam 'Save the Date' bedachten.
De band speelt herkenbare covers in een bijzonder jasje. Save the Date heeft onder andere nummers van Joss Stone, Bruno Mars, Amy Winehouse en Selah Sue in hun repertoire. De band zit niet stil: in 2017 treedt Save the Date op tijdens het Woerdense evenement Nachtcultuur. Margot, Bas en Bob hebben het plan opgepakt om de komende jaren zoveel mogelijk op te treden.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn zei tijdens de uitzending dat hij het optreden van Save the Date zag als de ultieme start van de lente. De uitzending was gezellig en de muziek maakte iedereen vrolijk. De bandleden genoten van de gekkigheid in de uitzending, zoals het hoorspel aan het begin van het programma. Ze maakten dingen mee die ze nog niet eerder in een radio-studio hadden meegemaakt! Tijdens de uitzending kwamen er leuke reacties binnen via de e-mail. 
 
Het item met Save the Date
Beluister hieronder het hele item met Save the Date, inclusief de live-nummers. Tijdens het interview vraagt programmamaker Maarten Verduijn uitgebreid naar de ontstaansgeschiedenis van de band. Margot, Bas en Bob vertellen over hun eerste ontmoeting, hun optredens en over het mooiste moment van Save the Date tot nu toe. Bob geeft het interview een leuke wending: hij doet geheel onverwacht een oproepje waarin hij zoekt naar een leuke vriendin tussen de 19 en 24 jaar! Hij vertelt ook hoe het voor hem is dat de andere bandleden (Margot en Bas) een relatie met elkaar hebben. De band zorgde tijdens de uitzending voor een prijsvraag, waarmee ze een huiskamerconcert hebben verloot onder de luisteraars.
 


 


25 maart

2017


Op deze datum was Save the Date te gast in ons programma. De band speelde de nummers 'Won't go for more', 'Super duper love' en 'Want to want me' live.
 

Meer Save the Date?
Volg de band op Facebook!Tekst: maart 2017
Bron: Save the Date en aflevering 369 van Podium 107.1
Bovenste foto: Dave Hammelburg / Onderste foto: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen & Patrick Schalkwijk
RPL FM