Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sarah Mulders                                     
Sarah Mulders heeft klassieke pianoles gehad vanaf haar 8ste tot aan haar 20ste. Ze begon al op vroege leeftijd met het schrijven en componeren van haar eigen muziek met zang, piano & gitaar. Naast haar werk in de muziek, heeft ze vanaf haar 21ste tot aan haar 30ste de wereld rondgereisd en in het buitenland gewerkt en gewoond als duik-instructrice. Op het moment werkt ze in de zorg en helpt ze ouderen met dementie. Ze heeft veel meegemaakt in haar leven en al deze ervaringen zijn terug te horen in haar muziek. Sarah ziet muziek niet als iets om in de schijnwerpers te staan, in tegendeel; voor haar is muziek een medicijn dat mensen kan helpen en genezen.
Sarah's muziek bestaat uit zang met piano- of gitaarbegeleiding. Alhoewel haar muziek een rustige sfeer creŽert, hebben een aantal nummers een bepaalde groove dat iets weg heeft van jazz & soul. Haar teksten gaan over de mooie dingen in het leven, maar ook over pijn en dood. Ze zingt over de maatschappij en dat het niet altijd even gemakkelijk is om te doen wat je wil in het leven, maar dat er nog altijd hoop is zolang je maar gelooft in jezelf. Sarah's muziek is geschikt als rustige achtergrondmuziek of als inspirerend optreden. Op verzoek speelt ze met zang, alleen instrumentaal of een combinatie ervan. Ze kan op verzoek ook een aantal covers spelen van o.a. Alanis Morissette, Johnny Cash, Cranberries, Joan Osborne en meer.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Sarah bracht een bezoek aan ons programma tijdens de laatste uitzending van het jaar. Ze werd opgewacht met oliebollen en appelflappen! Tijdens de fotosessie met de huisfotograaf werd ze omringt door siervuurwerk. In 2016 was Sarah eerder te gast in ons programma. In twee jaar tijd kan veel veranderen: in 2016 was ze zoekende na jarenlang doorgebracht te hebben in het buitenland, terwijl ze nu volledig geaard is in Nederland. Dit keer vertelde ze vol passie over haar huidige werk, haar studie en haar plannen voor de toekomst. Haar muziek (dit keer Nederlandstalig) werd met open mond aangehoord door het publiek! De teksten gingen recht door het hart.
 
Het item met Sarah
Beluister hieronder het hele item met Sarah, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt ze zichzelf voor aan de hand van drie voorwerpen die belangrijk voor haar zijn. Vervolgens vertelt ze uitgebreid over de negen jaar die ze in het buitenland heeft doorgebracht. Welke ontmoetingen zal ze nooit meer vergeten? Momenteel werkt Sarah met ouderen die lijden aan dementie. Vol passie vertelt ze hoe ze contact legt met deze doelgroep, zowel met als zonder muziek. Ook vertelt ze over de opleiding muziektherapie, die ze momenteel volgt. Aan het einde komt een verrassend plan aan bod: Sarah is van plan om een creatief centrum te openen in Oostenrijk.
 

 


29 december
2018

Op deze datum was Sarah Mulders te gast in ons programma. De nummers "Je zachte stem", "Je ziet wat ik niet zie" en "Ik wil leven" werden live gespeeld.
 

Meer Sarah?
Volg haar op Facebook!

 

 

 


 
Tekst: december 2018
Bron: Sarah Mulders en aflevering 456 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM