Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sarah Mulders
Sarah Mulders is muzikante en schrijfster. De afgelopen tien jaar heeft ze gewerkt als seizoensgebonden duikinstructrice. Dit betekende dat ze over de wereld reisde en langere tijd in tropische oorden verbleef. Sinds een jaar of twee is Sarah terug in Europa en probeert ze een bestaan in Nederland op te bouwen. Ze richt zich steeds meer op haar creatieve talenten, namelijk en muziek en schrijven.
In 2015 heeft Sarah haar eerste boek 'Worlds of a broken mind' uitgebracht. Het boek gaat niet alleen over Sarah's avontuurlijke ervaringen als duiklerares tijdens het reizen, maar gaat ook over lichamelijke en geestelijke mishandeling, verslavingen, familie trauma's en een mentaal ziek zusje. Het is een boek gebaseerd op ware gebeurtenissen uit Sarah's leven en het vertelt het verhaal over haar en hoe ze veranderd is in de persoon die ze nu is.
Daarnaast is Sarah natuurlijk muzikante. Ze is opgeleid met klassieke piano vanaf haar achtste tot aan haar 21ste, maar de afgelopen tien jaren is ze vooral eigen nummers gaan schrijven op gitaar. Sinds kort zet Sarah een aantal nummers van de gitaar over op de piano.
Sarah ziet muziek als medicijn: ze wordt er altijd vrolijk van. In de toekomst hoopt ze een aantal muzikanten te vinden die mee willen werken aan haar nummers.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn was trots op het feit dat Sarah een bezoekje wilde brengen aan Podium 107.1. Normaal gesproken treedt ze weinig op, maar voor dit programma maakte ze graag een uitzondering. Sarah kwam terecht in een volle studio, waar het team van Podium 107.1 een feestje vierde in verband met de 350e uitzending.
Sarah gaf een mooi optreden weg op piano en gitaar. Tijdens de uitzending kwamen er mooie reacties binnen voor Sarah, onder andere van een aantal bekenden van haar. Sarah voelde zich op haar gemak in de studio en gaf aan dat ze graag nog eens terug wilde komen!

 
Het item met Sarah
Beluister hieronder het hele item met Sarah Mulders inclusief de drie live nummers. In het interview wordt afgetrapt met Sarah's eerste muzikale herinnering. Ook komt haar boek 'Worlds of a broken mind' uitgebreid aan de orde. Tenslotte is te horen hoe Sarah reageert op de hartverwarmende e-mails die via de redactie werden doorgesluisd naar de uitzending. 

5 november

2016


Op deze datum was Sarah Mulders te gast in ons programma. De nummers "Eyes so blurry", "Wait & dream" en "I wasn't aware" werden live gespeeld.
 

Meer Sarah?
Volg haar op Facebook!

Tekst: november 2016
Bron: Sarah Mulders en aflevering 350 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Yannick Croiset en Chris van Leeuwen - RPL FM