Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sarah & Julia                     
Sarah (21) en Julia (18) zijn al van jongs af aan op professioneel niveau bezig met zingen, dansen en acteren. Zo zaten ze beiden in het Kinderen voor Kinderen-koor en speelden ze onder andere rollen in de musicals Ciske de Rat, The Sound of Music, Mary Poppins, Droomvlucht, Shrek en Hij Gelooft in Mij. In 2016 winnen Sarah & Julia de eerste Nederlandse Radio Disney Music Award, ook wel bekend als een ARDY. Sinds 2017 zijn de zussen druk bezig met het schrijven van eigen nummers. Eind 2018 brengen ze voor het eerst eigen materiaal uit met de single Hooked On The Hype. Begin 2019 volgt het nummer ‘On My Way’ – titelsong van de bioscoopfilm VALS. Momenteel touren Sarah & Julia door Nederland met Popronde, het grootste gratis reizende festival van Nederland. Naast hun zangcarrière zijn zowel Sarah als Julia ook druk bezig met acteren. Zo was Sarah onder andere te zien in Spangas, De Ludwigs, The Lodge en Elvy’s Wereld So Ibiza!. Julia speelde rollen in onder andere Suspects, De Mannentester, Kerst met de Kuijpers, Verborgen Verhalen, Soof de Musical – waarvoor ze werd genomineerd voor een Musical Award (Aanstormend Talent) en Morten. Sarah is momenteel te zien als Jasmyn in de Amerikaanse televisieserie Hunter Street en Julia is te zien als Kim de Bruin in aflevering 3 van de nieuwe SBS6 serie DNA.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 29 september 2019 vond de tweede editie van Popronde Woerden plaats. De studio's van RPL FM waren voor het eerst één van de lokaties van dit rondreizende festival. Het team van Podium 107.1 verzorgde een vier uur durende uitzending waarin vier deelnemende acts een exclusieve radiosessie verzorgden. Sarah en Julia waren de laatste act die langskwam in de studio. Hun optreden trok veel bekijks: de studio zal vol met fans en belangstellenden. Ook van de luisteraars kwamen reacties. Eén luisteraar vergeleek de muziek van Sarah en Julia met die van Kate & Anna McGarrigle! Na hun optreden vertrokken de zussen naar Café Victoria in Woerden, waar de die avond nog een optreden zouden geven in het kader van de Popronde.
 
Het item met Sarah & Julia
Beluister hieronder het hele item met Sarah & Julia, inclusief de twee live-nummers. Aan het begin van het item probeert programmamaker Maarten Verduijn een beeld te krijgen van de kindertijd van de zussen: stel dat er een film zou bestaan van de zussen als kleuters, wat zou er dan te zien zijn? De band tussen Sarah en Julia wordt uitgebreid onder de loep genomen. Al hun bezigheiden komen aan bod, zoals hun musicalwerk, hun acteerwerk en hun muziek. Tijdens het interview kwamen er vragen van het publiek en vragen van luisteraars.


 

29 september
2019

Op deze datum waren Sarah en Julia te gast in een speciale uitzending n.a.v. Popronde Woerden. Het duo speelde twee live nummers.
 

Meer Sarah & Julia?
Klik hier om naar hun website te gaan!

 


Tekst: september 2019
Bron: Sarah & Julia en Popronde Sessions 2019
Techniek: Yannick Croiset
RPL FM