Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sam & Julia                         
Een akoestische gitaar, een piano, twee karakteristieke stemmen en krachtige zelfgeschreven songs. Dat zijn de basisingredienten van country/folk duo Sam & Julia. Zij onderscheiden zich met loepzuivere harmonieën, een intieme live sfeer en hun 60’s looks.
In 2016 treden Sam & Julia veel op. Zo staan ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland, en touren ze als support act van folk-duo ‘Tangarine’ door Nederland in november en december. Verder zijn ze vaak live te zien in hun woonstad Amsterdam.
Sinds 2015 spelen Sam & Julia samen, maar het voelt alsof ze nooit anders hebben gedaan. Ze ontmoetten elkaar tijdens een jamsessie en wisten meteen dat ze samen muziek wilden maken. Tijdens een eerste repetitiesessie was de muzikale klik al intens. In de daaropvolgende maanden breidden Sam en Julia hun repertoire in gestaag tempo uit. Ze schreven onder andere over de plannen van een man die vrijkomt uit de gevangenis, een ode aan de maan, en over verspilde liefde. Ze hebben volop inspiratie om nog veel meer te schrijven.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn haalde in de uitzending met een knipoog aan dat hij zich als een stalker gedragen had naar Sam & Julia. Hij had ze gespot als finalisten van de Grote Prijs van Nederland, waarna hij ze had bestookt met berichtjes. Maarten zag ze als een perfecte act voor Podium 107.1! Zijn gevoel bleek te kloppen. De nummers van Sam & Julia werkten betoverend op het publiek in de studio en voor de radio. De chemie tussen hen beide werd gezien en gehoord.
 
Het item met Sam & Julia
Beluister hieronder het hele item met Sam & Julia, inclusief de drie live nummers. In het interview wordt afgetrapt met de eerste ontmoeting van Sam en Julia tijdens een jamsessie. Muzikale samenwerking bleek al meteen voor de hand te liggen! Verder wordt uitgebreid gesproken over de deelname aan de Grote Prijs van Nederland, de plannen voor de single-release op 16 februari en de periode waarin Sam & Julia meetourden met de band Tangarine. 

11 februari
 2017

Op deze datum waren Sam & Julia te gast in ons programma. De nummers "A widow's lullaby", "Moon" en "If you could read my mind" werden live gespeeld.
 

Meer Sam & Julia?
Volg hen op Facebook!
 
Tekst: februari 2017
Bron: Sam & Julia en aflevering 363 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen - RPL FM