Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Sabina Hendrikx
Singer-songwriter Sabina Hendrikx (1986) is geboren in Etten-Leur, maar ze is tegenwoordig woonachtig in Den Haag. Al van jongs af aan is ze bezig met muziek: op 12-jarige leeftijd schreef ze haar eerste nummer 'De Zomer' en trad ze voor het eerst op tijdens een schoolmusical.
Sabina's muzikale activiteiten namen serieuze vormen aan met zangles, gitaarles en pianoles. Vanaf haar 17e speelde ze in verschillende bandjes, zoals de coverband 'Getcha' en de band 'Punctual Durian'.
Sabina heeft meegedaan aan diverse talentenjachten en ze heeft samengewerkt met verschillende muzikanten. Inmiddels timmert ze aan de weg met haar eigen nummers. Begin 2016 is haar EP 'That's what love can do' verschenen. In dezelfde periode
werd Sabina geselecteerd bij de beste tien kandidaten van 'Giels Talentenjacht'. Sabina is klaar om heel Nederland te veroveren met haar sterke liedjes!
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Sabina was al een bekende van ons programma. In september 2015 had ze namelijk aan een bezoekje aan de RPL-studio's gebracht met Fabian.
Dit keer kwam Sabina met haar eigen nummers. Ze nam bandleden René Kaaij en Bert Louissen mee. Het tweetal vulde Sabina niet alleen aan in haar muziek, maar zorgde ook voor de nodige dosis humor tijdens en buiten de uitzending. Tijdens het interview speelden René en Bert een korte versie van het Beatles-nummer 'Penny Lane'. Ze deden dit speciaal voor singer-songwriter PennyLeen, die een uur later op de mainstage van Podium 107.1 zou staan.
Sabina maakte indruk met haar eigen nummers.
 
Het item met Sabina
Beluister hieronder het hele item met Sabina Hendrikx, inclusief de drie live nummers. (Sabina speelde haar gehele EP integraal in de uitzending). In het interview komt onder andere naar voren hoe het proces rondom de EP-opname verlopen is. Ook wordt uitgebreid gesproken over Sabina's deelname aan 'Giels Talentenjacht'.


 

2 april

2016


Op deze datum was Sabina Hendrikx te gast in ons programma. De nummers "Afraid", "That's what love can do" en "Life goes on" werden live gespeeld.

Meer Sabina?
Volg Sabina op Facebook en zet haar website www.sabinahendrikx.nl in je favorieten!
Tekst: april 2016
Bron: Sabina Hendrikx en aflevering 323 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen en Yannick Croiset - RPL FM
Foto's: Dave Hammelburg