Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Ron Lindeman                       
Ron Lindeman is een singer-songwriter uit Almere. Hij heeft een voorliefde voor melodieuze muziek en poëtische teksten over liefde en het leven. Daarnaast schrijft hij nummers met sociaal bewogen teksten, zoals zijn nummer 'Warchild' over oorlogskinderen. Hij vindt het belangrijk dat emoties geuit kunnen worden door middel van de muziek.
In 2014 verscheen Ron's cd 'The Story Songs' met kleine verhalen in de vorm van liedjes. De plaat is geproduceerd door Purple Melody Productions uit Almere. De liedjes hebben een akoestische basis, maar samen met arrangeur Ferry Dinkelaar heeft Ron orkestrale arrangementen toegevoegd. Naast muzikant is Ron kunstschilder. Hij schildert figuratief in acryl of olieverf. Meestal gaat het om portretten of vrije schilderijen. Verder organiseert hij singer-songwriter Events of Open Mic Nights in de omgeving van Almere.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op de ochtend voor de uitzending kreeg het team van Podium 107.1 te horen dat één van de muzikale gasten ziek was. Ron Lindeman vond het leuk om in te vallen en stond binnen no-time op de stoep. Hij maakte de gehele uitzending mee. Ron was in zekere zin een collega van programmamaker Maarten Verduijn: een jaar geleden maakte hij nog een zelfde soort programma als Podium 107.1, maar dan bij de lokale omroep van Almere.
 
Het item met Ron
Beluister hieronder het hele item met Ron, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het interview stelt Ron zichzelf voor en vertelt hij over zijn oudste muzikale herinnering. Een groot deel van het interview gaat over zijn album 'The Story Songs'. Maarten vraagt aan Ron hoe hij het werk in de studio ervaren heeft en of hij zichzelf meer als studio-muzikant ziet of als 'podiumbeest'. Ook vertelt Ron over zijn schilderijen.


 

13 mei

2017


Op deze datum was Ron te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Warchild', 'Song for Milly' en 'People in the street' live.
 

Meer Ron?
Volg hemop Facebook en klik hier om naar zijn site te gaan.

Tekst: Ron Lindeman en aflevering 376 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk