Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Romi Hurts                                
Romi Hurts is een muzikante uit Amsterdam. Ze komt uit een muzikaal gezin waar muziek met de paplepel werd ingegoten. Op jonge leeftijd begon ze met piano spelen en zingen. Ook leerde ze drummen. Naast school, studie en werk is ze altijd bezig geweest met muziek. Ze studeerde bij 'Pro Music Training' in Amsterdam en ze heeft haar zangkwaliteiten verder ontwikkeld bij het 'Complete Vocal Institute' in Kopenhagen. In haar muziek komen twee karakters samen: een elegante romantische soulvrouw met een ijzersterke stem en een 'analytische songwriting-nerd'.  Romi heeft een brede muzieksmaak, maar in haar nummers is soul een terugkerend element. Haar nummers hebben funky grooves en sterke arrangementen. Op 12-jarige leeftijd schreef ze haar eerste tekst. De teksten van de nummers zijn persoonlijk en worden door Romi weleens getypeerd als een vorm van zelftherapie. Haar muziek ontwikkeld zich momenteel snel. Ze treedt zoveel mogelijk op, waaronder in Café 100 in Amsterdam. Daarnaast geeft ze graag huiskamerconcerten. Naast haar eigen muzikale project zingt ze mee bij andere bands, zoals Writersday.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Romi was geen onbekende bij Podium 107.1: in 2017 was ze al eens bij ons als achtergrondzangeres bij de band Writersday. Nu was ze voor het eerst bij ons om haar eigen materiaal te laten horen. Ze had een bassist, een toetsenist en een drummer meegenomen. Het viertal had een hoop lol tijdens de soundcheck, waarbij een komisch repertoire aan liedjes voorbij kwam. Tijdens het optreden werd er serieus gewerkt: de drie nummers die werden gespeeld lieten elk een andere kant van Romi zien.
 
Het item met Romi
Beluister hieronder het hele item met Romi, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Romi over het muzikale gezin waarin ze geboren is: haar vader was de bassist van de band Earth & Fire en haar moeder was muzieklerares. Vervolgens komt de ontwikkeling van Romi's eigen muziek ter sprake. Waarom noemt Romi zichzelf een 'analytische songwriting-nerd' en waarom ziet ze het schrijven van nummers als een vorm van therapie? Ook toetsenist Wilco komt aan het woord. Hij vertelt hoe het is om met Romi te werken en hij vertelt wat hij haar beste nummer vindt. Aan het einde vertelt Romi over haar plannen. Wat hoopt ze over tien jaar op muzikaal gebied bereikt te hebben?
 


10 maart
 2018

Op deze datum was Romi Hurts te gast in ons programma. De nummers "When will you start loving you", "Feel the beat" en "Hou van mij" werden live gespeeld.
 

Meer Romi?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website gaan.


 
Tekst: maart 2018
Bron: Romi Hurts en aflevering 417 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk en Yannick Croiset
RPL FM