Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Ro Lawrence                               
Ro Lawrence (Rowan du Châtenier) is een singer-songwriter die muziek maakt in het genre pop-country, een muziekstijl waar hij op jonge leeftijd al mee in aanraking kwam. Hij speelde in het verleden vaak alleen, soms in combinatie met een zangeres en een enkele keer met zijn band 'The Rowan Initiative'. Ro is afgestudeerd aan de Nederlandse Popacademie, waarbij het onderdeel songwriting zijn grote kracht was. Momenteel richt hij zich op het ontwikkelen van zijn eigen muziek. Hij staat regelmatig op de podia van café's en festivals. In de zomer van 2017 dook hij samen met een aantal muzikanten de studio in om zijn eerste single 'Where or when' op te nemen. Het nummer is in oktober verschenen op Spotify. Ro is druk bezig met meerdere projecten en hij hoopt binnenkort terug te gaan naar de studio voor het opnemen van een EP of een volledig album. Tijdens het seizoen 2017/2018 deed hij mee aan 'The Voice of Holland', waarbij hij het tot de battles schopte.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Ro was in het najaar van 2017 ook al eens te gast in Podium 107.1 (klik hier om naar een verslag van dat bezoek te gaan). Toen wisten we nog niet dat hij een drukke tijd tegemoet zou gaan met zijn deelname aan The Voice of Holland. Met betrekking tot de tv-aandacht was het nu wat rustiger geworden, maar desondanks zit Ro nog steeds niet stil. Na zijn bezoek aan Woerden moest hij als een speer door naar Scheveningen, waar hij dezelfde avond nog een optreden zou hebben. Zijn vriendin vergezelde hem tijdens de optredens.
 
Het item met Ro
Beluister hieronder het hele item met Ro, inclusief de drie live nummers. Na een korte terugblik op de muzikale bezigheden van Ro wordt hij tijdens het interview uitgebreid aan de tand gevoeld over zijn deelname aan 'The Voice of Holland'. Luister hoe hij vertelt over zijn impulsieve beslissing om mee te doen en hoe hij de deelname ervaren heeft. Ook andere onderwerpen komen ter sprake, zoals zijn nieuwe contest waarbij hij nummers schrijft aan de hand van levensverhalen van anderen.


 

3 februari

2018


Op deze datum was Ro Lawrence te gast in ons programma. De nummers "With you", "Plan B" en "The hobo blues" werden live gespeeld.
 

Meer Ro?
Volg hem op Facebook!

 
  
Tekst: februari 2018
Bron: Ro Lawrence en aflevering 412 van Podium 107.1 -
Foto's: Dave Hammelburg.
Techniek: Marco van der Meer, Tijmen Gol en Chris van Leeuwen.
RPL FM