Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Ro Lawrence                               
Ro Lawrence (Rowan du Châtenier) is een singer-songwriter die muziek maakt in het genre pop-country, een muziekstijl waar hij op jonge leeftijd al mee in aanraking kwam. Hij speelde in het verleden vaak alleen, soms in combinatie met een zangeres en een enkele keer met zijn band 'The Rowan Initiative'. Ro is afgestudeerd aan de Nederlandse Popacademie, waarbij het onderdeel songwriting zijn grote kracht was. Momenteel richt hij zich op het ontwikkelen van zijn eigen muziek. Hij staat regelmatig op de podia van café's en festivals. In de zomer van 2017 dook hij samen met een aantal muzikanten de studio in om zijn eerste single 'Where or when' op te nemen. Het nummer is in oktober verschenen op Spotify. Ro is druk bezig met meerdere projecten en hij hoopt binnenkort terug te gaan naar de studio voor het opnemen van een EP of een volledig album.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Ro bezocht de RPL-studio's op een dag oktober waarop de temperatuur boven de 20 graden steeg. Hij was vroeg aanwezig en voor de uitzending speelde hij buiten in de zon alvast een aantal nummers om de middag extra sfeer mee te geven. Zijn optreden werd in meerdere landen beluisterd: vrienden van Ro luisterden vanuit Amerika mee en er kwam een mail van enthousiaste luisteraars uit België. Ro genoot van zijn bezoek aan Podium 107.1 en hij bedankte het team voor de gastvrijheid. Hij gaf aan dat hij een geweldige ervaring rijker was!
 
Het item met Ro
Beluister hieronder het hele item met Ro, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item stelt Ro zichzelf voor en vertelt hij wat zijn oudste muzikale herinnering was. Vervolgens komt zijn tijd aan de Popacademie uitgebreid aan de orde. Wat was tijdens de opleiding zijn sterke punt en wat waren zijn struikelblokken? Programmamaker haalt een aantal oude opnames van Ro aan, die op internet te vinden zijn. Hoe kijkt Ro nu terug op deze opnames? Tenslotte vertelt hij over zijn nieuwe single 'Where or when' en het hele opnameproces dat voor de release plaatsvond. Is de single een voorloper van een album of EP?
 


14 oktober
2017


Op deze datum was Ro Lawrence te gast in ons programma. De nummers "To hell and back", "The girl with no voice" en "I found life" werden live gespeeld.
 

Meer Ro?
Volg hem op Facebook!


 
Tekst: oktober 2017
Bron: Ro Lawrence en aflevering 396 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg -
Techniek: Patrick Schalkwijk 
RPL FM