Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Robin Kester                                
Robin Kester is een singer-songwriter uit Utrecht. Ze maakt dromerige folkpop, waarin invloeden te horen zijn van Kate Bush, Lisa Hannigan en Nick Drake. Kenmerkend voor haar stijl zijn open gitaarstemmingen waardoor aangename en soms onverwachte harmonieŽn ontstaan. Het gitaarspelen heeft ze zichzelf aangeleerd. Robin stond onder andere op de Uitmarkt en in Paradiso. Begin 2017 staat ze bijna wekelijks op het podium.
Momenteel is ze druk bezig met het schrijven en ooptreden. Ze heeft plannen om de studio in te gaan om haar debuut-EP op te nemen, die 'Peel the skin' moet gaan heten. Ze hoopt deze dit najaar uit te kunnen brengen. Op dit moment zijn er homerecordings van Robin te vinden op haar bandcamp. Verder heeft Robin een eigen band geformeerd, met wie de podia in Nederland wil bestormen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Robin kwam samen met haar vriend Joeri op bezoek in de RPL-studio's. Buiten de uitzending om was ze geconcentreerd bezig met het voorbereiden van de nummers en het stemmen van haar elektrische gitaar. Tijdens de uitzending kwamen er enthousiaste reacties van luisteraars, die haar prezen om haar mooie Engelse uitspraak en haar warme geluid. Samen met haar vriend bleef Robin nog even in de studio om het optreden van 'Ella and her Man' mee te maken, die na haar op het podium stonden. Na afloop schreef ze lieve woorden in het gastenboek van Podium 107.1.
 
Het item met Robin
Beluister hieronder het hele item met Robin, inclusief de live-nummers. De muzikale ontwikkeling van Robin komt uitgebreid aan bod tijdens het interview, net als het experiment in haar nummers. Zo gebruikte ze recentelijk de oortjes van hij iPhone om een bijzonder geluid neer te zetten. Maarten vraagt aan Robin hoe het was om voor het eerst met haar muziek naar buiten te treden. Dit omschreef ze als 'het engste wat ze ooit heeft gedaan'. Ook vertelt Robin over haar toekomstplannen, zoals het opnemen van een EP en het werken met haar nieuwe band. Aan het einde van het interview wordt afgesloten met een moeilijke vraag: als Robin een EP zou mogen opnemen met drie covers, welke drie liedjes zou ze dan kiezen?


 

15 april

2017


Op deze datum was Robin te gast in ons programma. Zij speelde de nummers 'Disguise', 'Peel the skin' en 'Blossoms' live.
 

Meer Robin?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar bandcamp te gaan.

Tekst: april 2017
Bron: Robin Kester en aflevering 372 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen