Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Robin IJzerman                       
Robin IJzerman is een singer-songwriter uit Groningen. De typische ‘girl next door with a guitar’ verrast je met haar soepele stem en de zelf- reflectie in haar nummers die soms gepaard gaan met een goed gevoel voor humor. Voor veel van haar songs haalt ze inspiratie uit haar familie met wie ze een speciale band heeft. De invloeden van Folk en Country zijn duidelijk aanwezig waardoor haar optredens altijd gevarieerd blijven. In Groningen heeft Robin veel optredens gegeven en successen geboekt. Zo won ze in 2105 een talentenjacht van RTV Noord, gaf ze een optreden op het Bevrijdingsfestival en speelde ze voor het Koningshuis. In 2017 is ze naar Utrecht verhuisd. Langzaam maar zeker hoopt ze hier ook voeten aan de grond te krijgen met haar muziek. Robin heeft plannen voor het opnemen van nieuw werk.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Robin was in de zomer van 2018 gespot door een teamlid van Podium 107.1. Hij had een optreden van haar meegemaakt en hij was zeer enthousiast over haar stemgeluid. Een bezoek aan Podium 107.1 was het gevolg! Toen Robin bij de RPL-studio's arriveerde, kwam ze direct in een chaos terecht. De studio werd ten tijde van haar bezoek namelijk verbouwd. De intieme singer-songwriterstage was echter nog in originele staat, waardoor Robin zonder overlast een mooi optreden kon neerzetten. Van tevoren kon ze al wat informatie inwinnen over het knotsgekke team van Podium 107.1: ze kwam er toevallig achter dat haar huisgenote al eens met haar band in de RPL-studio's had opgetreden. Robin genoot van de gezelligheid in Woerden. Ze schreef na het optreden mooie woorden in het gastenboek: 'Super lekker gespeeld en onder de indruk van het diepte-interview! Ik wens jullie een voorspoedige verbouwing en tot ziens in de new & improved studio!'
 
Het item met Robin
Beluister hieronder het hele item met Robin, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt Robin zichzelf voor aan de hand van drie voorwerpen die belangrijk voor haar zijn. Vervolgens komt Robin's jeugd ter sprake en haar recente verhuizing van Groningen naar Utrecht. Ook wordt ruim aandacht besteed aan haar familie, die ze een belangrijke inspiratiebron voor haar muziek noemt. In de loop van het gesprek vraagt programmamaker Maarten Verduijn naar de muzikale successen die Robin in Groningen had. Zo won ze een talentenjacht van RTV Noord en trad ze in de Noordelijke provincies zeer vaak op. Aan het einde van het gesprek vertelt Robin over een samenwerkingsproject waarmee ze in de zomer een EP op nam en over de plannen voor haar eigen muziek.

 

10 november
2018

Op deze datum was Robin IJzerman te gast in ons programma. De nummers "Sadly satisfied", "Rapunzel" en "In one day" werden live gespeeld.
 

Meer Robin?
Volg haar op Facebook! 

Tekst: november 2018
Bron: Robin IJzerman en aflevering 449 van Podium 107.1
Techniek: Tijmen Gol
RPL FM