Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
RiverStone                                
RiverStone bestaat uit drie vaste muzikanten: Martin Hofstede en Mattijs Weerdenburg. Meer dan acht jaar geleden zijn Bart en Mattijs begonnen om samen nummers te schrijven en op te treden. Voor wat extra podium ervaring hebben zij veel muzikale middagen verzorgt bij verzorgingshuizen in heel Nederland. Sinds twee jaar is Martin bij de band gekomen. Met zijn percussie heeft dat de muziek van RiverStone meer dynamiek gekregen en ontwikkelt de band zich nog steeds. De nummers worden geschreven door Bart en Mattijs. Soms samen en soms alleen. Ge´nspireerd door muziek uit de jaren 60/70 heeft de muziek van RiverStone qua tekst sterke raakvlakken met die tijd. Veelal zijn het protest nummers die oproepen tot een samenleving met minder geweld en meer tolerantie of een beter milieu (en hier en daar een liefdes liedje natuurlijk). Bij RiverStone staat de boodschap van de nummers centraal. De muziekstijl is het beste te omschrijven als roots muziek. Een combinatie van americana/folk & blues.
Muziek is delen en daarom steunt de band elk jaar een ander goed doel waar een deel van de opbrengsten naartoe gaat.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
RiverStone bracht voor de tweede keer een bezoek aan Podium 107.1. Exact twee jaar geleden (op 5 maart 2016) was de band ook al te gast, toen nog als duo. Kort daarna zou percussionist Martin zich bij RiverStone aansluiten. Dit keer was hij ook van de partij. De mannen zorgden voor gezelligheid in de studio. Ze waren snel klaar met hun soundcheck, waarna ze ook bij het optreden van singer-songwriter Bo kwamen kijken. Het item met de band was gevuld met informatie, gezelligheid en een vleugje humor. De band zong een stukje van 'de Klok van Arnemuiden' om te laten hoe de mannen hun repertoire aanpassen als ze in een verzorgingshuis spelen.
 
Het item met RiverStone
Beluister hieronder het hele item met RiverStone, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt Mattijs alle bandleden voor aan de luisteraars. Vervolgens komt bandlid Martin uitgebreid aan het woord: hij vertelt hoe het was om zich bij Bart en Mattijs aan te sluiten. Was het makkelijk voor hem om zijn draai te vinden in RiverStone? Verder komen de teksten van de nummers uitgebreid ter sprake. Toevallig blijkt ÚÚn van de nummers ge´nspireerd te zijn door een persoonlijk verhaal van manager Martijn. Hoe is het voor hem om dit lied te horen? Aan het einde wordt een rondje gemaakt: wat zien Bart, Mattijs en Martin als het leukste dat ze ooit met de band hebben meegemaakt?


 

3 maart

2018


Op deze datum was RiverStone te gast in ons programma. De nummers "End of days", "Stop the lie" en "Wheel of fortune" werden live gespeeld.
 

Meer RiverStone?
Volg de band op Facebook en klik hier om de website van RiverStone te bezoeken!Tekst: maart 2018
Bron: RiverStone en aflevering 416 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg.
Techniek: Yannick Croiset, Tijmen Gol, Patrick Schalkwijk en Marco van der Meer - RPL FM