Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
RiverStone
De formatie RiverStone bestaat uit de muzikanten Mattijs Weerdenburg en Bart IJsselstijn. De naam RiverStone is gekozen vanwege de achternaam van Bart en het opgroeien van Mattijs in IJsselstein. Anders gezegd: 'steen aan de IJssel' is RiverStone. Het duo speelt inmiddels ruim acht jaar samen. Met gitaren, banjo, mondharmonica en vocalen verzorgen ze muziek voor feesten, partijen en meer. Ook speelt RiverStone regelmatig in verzorgingstehuizen en zorgen ze dat de ouderen die daar wonen een onvergetelijke middag hebben.
De muziek die RiverStone maakt bestaat voor 50% uit eigen muziek, geschreven door Mattijs en Bart. De andere 50% bestaat voornamelijk uit bekende covers die vrijwel iedereen kent. Qua muziekstijl is de term 'roots' het beste op z'n plaats.
RiverStone doneert standaard een vast percentage van de inkomsten aan een goed doel. Zo heeft de formatie al geld ingezameld voor onder andere Stichting Ambulancewens en Kenya - The Next Step.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Bart en Mattijs waren ruim op tijd in de studio aanwezig en maakten ook nog een stukje mee van het optreden van Mountaineer, die voor hen op het podium stond. Het duo genoot van de aanwezigheid van de Podium 107.1-hond Guess, die duidelijk liet merken dat de formatie moest gaan spelen door tussen de nummers door te blaffen. RiverStone maakte indruk met twee Engelstalige nummers en één Nederlandstalig nummer. In het najaar van 2016 zal het duo opnieuw een bezoek brengen aan Podium 107.1.
 
Het item met Riverstone
Beluister hieronder het hele item met RiverStone, inclusief de drie live nummers. In het interview wordt besproken hoe Bart en Mattijs elkaar ooit gevonden hebben en hoe het proces van het schrijven van eigen nummers begonnen is. Bart doet iets uit te doeken over zijn kersverse vaderschap en Mattijs klapt uit de school over zijn rol als clown...
 

 


5 maart

2016


Op deze datum was RiverStone te gast in ons programma. De nummers "We need you", "Ode to redemption" en "Metselen" werden live gespeeld.
 

Meer RiverStone?
Volg de band op Facebook en klik hier om de website van RiverStone te bezoeken!
Een foto van RiverStone tijdens hun bezoek aan Podium 107.1.Tekst: maart 2016
Bron: RiverStone en aflevering 319 van Podium 107.1
Techniek: Yannick Croiset - RPL FM