Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Richard Seba             
Si
nger/songwriter Richard Seba komt los van de grond. De Utrechtenaar bleef jaren lang veilig in zijn hangar staan, waar zijn muziek door de afgesloten ruimte galmde. Zijn gitaartokkels verfijnend en zanglijnen verfraaiend, schreef de singer/songwriter naar zijn vierde EP toe: Fold You A Plane. Na de nodige proefvluchten lanceerde hij zijn EP in oktober 2016, gevolgd door vluchten over Utrecht en wijde omstreken. Richard Seba voelt zich vrij in het luchtruim en reist met zijn Engelstalige luisterliedjes naar podia en theaters in het hele land.
Richard komt oorspronkelijk uit Zoetermeer. Korte tijd woonde hij in Leiden, om zich vervolgens in 2016 te vestigen in Utrecht. Richard maakt van jongs af aan muziek. Als klein kind speelde hij op toetsen en op de middelbare school begon hij met gitaar spelen en het schrijven van liedjes.  Zijn liedjes komen vaak voort uit ideeŽn en gedachten die eerst een tijdje hebben liggen broeien. Richard Seba brengt fijne liedjes, waar iedereen wel iets uit kan halen.
  
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op 29 juli had programmamaker Maarten Verduijn pech: een act moest door ziekte afzeggen, waardoor er op korte termijn een andere artiest gevonden moest worden. Al snel bleek Richard Seba in de gelegenheid om te komen. Dit was bijzonder: Richard had net een drukke periode met ruim vijftig (!) optredens achter de rug en hij stond aan de vooravond van een Europese tour. In deze tour zou hij zeven verschillende landen aandoen.
 
Het item met Richard
Beluister hieronder het hele item met Richard Seba inclusief de drie live nummers. In het interview vertelt Richard wat zijn laatste EP 'Fold you a plane' hem allemaal gebracht heeft. Hij vertelt over het winnen van de de ADS singer-songwritercontest en zijn plannen om in september de studio in te duiken voor de opnames van een nieuwe EP. Vervolgens komt de Europese tour uitgebreid aan bod. Van de drie nummers die werden gespeeld, was 'Raining beams of light' de meest opvallende. Dit nummer is een eigenzinnige bewerking van het nummer 'Het regent zonnestralen' van Acda en de Munnik.


 

29 juli

2016


Op deze datum was Richard Seba te gast in ons programma. De nummers "Fold you a plane", "Seasons" en "Raining beams of light" werden live gespeeld.
 

Meer Richard?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

Tekst: juli 2017
Bron: Richard Seba en aflevering 387 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen - RPL FM