Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Richard Seba
Richard Seba komt oorspronkelijk uit Zoetermeer. Korte tijd woonde hij in Leiden, om zich vervolgens in 2016 te vestigen in Utrecht. Richard maakt van jongs af aan muziek. Als klein kind speelde hij op toetsen en op de middelbare school begon hij met gitaar spelen en het schrijven van liedjes. Toen Richard te maken kreeg met een writersblock, maakte hij een uitstapje naar de drums. Al snel realiseerde hij dat liedjes maken datgene is dat hij het liefste doet. Richard kwam uit zijn writersblock door liedjes over anderen te schrijven (zoals het nummer 'She' voor zijn zusje). Liedjes schrijven is desondanks niet iets wat Richard aan de lopenden band doet. Zijn liedjes komen vaak voort uit ideen en gedachten die eerst een tijdje hebben liggen broeien. Richard Seba brengt fijne liedjes, waar iedereen wel iets uit kan halen.  
Het jaar 2016 staat voor Richard in het teken van zijn EP 'Fold you a plane'. Deze EP werd in de zomer opgenomen in de Catharijne Studio's in Utrecht en werd gepresenteerd in 't Hoogt.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Richard speelde tijdens zijn optreden twee nummers op akoestische gitaar en n nummer op elektrische gitaar. Resultaat: drie totaal verschillende liedjes. Richard vertelde open over zijn muziek. Na het interview vertelde Richard dat hij het interview als prettig ervaren had. Hij schreef dan ook lovende woorden over het gehele team van Podium 107.1 in het gastenboek. Na zijn optreden bleef Richard in de studio om het optreden van Keuken Sessies mee te maken.
 
Het item met Richard
Beluister hieronder het hele item met Richard Seba inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Richard (die eigenlijk 'van Vliet' als achternaam heeft), waarom hij voor de artiestennaam Richard Seba gekozen heeft. Daarnaast komt zijn recente EP 'Fold you a plane' uitgebreid ter sprake, inclusie het zeer bijzondere artwork. Aan het einde van het interview doet Richard uit de doeken hoe zijn leven eruit ziet als hij niet met muziek bezig is.



 

26 november

2016


Op deze datum was Richard Seba te gast in ons programma. De nummers "She", "Treetops" en "Fold you a plane" werden live gespeeld.
 

Meer Richard?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!





Tekst: november 2016
Bron: BATCRAB en aflevering 352 van Podium 107.1
Techniek: Yannick Croiset - RPL FM