Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Rebecca Lydia                      
Rebecca Lydia maakt Engels- en Nederlandsstalige singer-songwritermuziek, waarbij ze voornamelijk melancholische ballads zingt. Haar liefde en voorkeur voor dit genre komt waarschijnlijk doordat ze zich hier goed in kan verplaatsen: noodlottige gebeurtenissen hebben haar gevormd tot wie ze nu is. Soms verschijnt er een uptempo rocknummer tussendoor en een heel enkele keer een luchtig liedje. De liedjes zijn gedeeltelijk auto- biografisch, maar gaan ook over het leven, liefde, pijn en de hedendaagse actualiteit. Rebecca groeide op in een muzikaal gezin, waarin haar vader regelmatig zong, mondharmonica en ukulele speelde in de pinkstergemeente en wijlen haar broer Eddy toen ook de drummer van de band was. De meeste stimulans om te zingen kreeg ze van haar moeder en de muziek en spel(inspiratie) van haar vader. Vanaf haar zestiende kreeg ze gitaarles van een vriend en begon ze eigen nummers te schrijven. Daarnaast heeft ze verschillende jaren in een gospelband gespeeld. In 2008 besloot Rebecca om solo te gaan en haar eigen sound te ontdekken, te ontwikkelen en uit te breiden. Samenwerking met andere muzikanten zal ze in de toekomst echter niet uit de weg gaan. Rebecca heeft veel opgetreden, onder andere bij radiostations, op singer-songwriteravonden, in café's en bij wedstrijden.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Rebecca bracht voor de derde keer een bezoek aan de RPL-studio's. Haar eerste bezoek vond plaats in juli 2012, op een broeierige zomerdag. Het bezoek van 21 september werd gekenmerkt door warm contact, humor en gezelligheid. Ze maakte leuk contact met het jongste crewlid van het programma, Tijmen Gol, die ze met een knipoog adopteerde als haar zoon. Er werd veel gelachen, maar tijdens het optreden was iedereen muisstil. De live-nummers maakten veel indruk en het optreden werd direct na afloop getypeerd als één van de beste optredens van 2019. Programmamaker Maarten Verduijn prees haar vanwege de prachtige zang, maar ook omdat Rebecca zowel de gitaar als de ukelele zeer goed beheerst.
 
Het item met Rebecca
Beluister hieronder het hele item met Rebecca Lydia, inclusief de vier live-nummers. Tijdens het interview staan de rollen centraal die Rebecca vervult in haar leven, namelijk die van muzikante, figurante, verzorgende, vrijwilligster en moeder. Er werd kort teruggekeken op het eerste bezoek van Rebecca in 2012. Wat is het verschil tussen de Rebecca van toen en de Rebecca van nu? Tijdens het gesprek over de figuratieklussen stelt Maarten de vraag of ze ze zich niet zou willen richten op acteren. Beluister het item om te horen wat Rebecca daarop te zeggen heeft! Aan het einde komen samenwerkingen met andere artiesten ter sprake.

 


21 september
2019

Op deze datum was Rebecca Lydia te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Dead lock end', 'Crazyness full moon', 'Star' en 'Goodbye' (cover van Eddie Vedder) LIVE.
 

Meer Rebecca?
Volg haar op Facebook!Tekst: september 2019
Bron: Rebecca Lydia en aflevering 491 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen