Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Rebecca Lydia                  
Rebecca Lydia maakt Engels- en Nederlandsstalige singer-songwritermuziek, waarbij ze voornamelijk melancholische ballads zingt. Haar liefde en voorkeur voor dit genre komt waarschijnlijk doordat ze zich hier goed in kan verplaatsen: noodlottige gebeurtenissen hebben haar gevormd tot wie ze nu is. Soms verschijnt er een uptempo rocknummer tussendoor en een heel enkele keer een luchtig liedje. De liedjes zijn gedeeltelijk autobiografisch, maar gaan ook over het leven, liefde, pijn en de hedendaagse actualiteit.
Rebecca groeide op in een muzikaal gezin, waarin haar vader regelmatig zong, mondharmonica en ukulele speelde in de pinkstergemeente en wijlen haar broer Eddy toen ook de drummer van de band was. De meeste stimulans om te zingen kreeg ze van haar moeder en de muziek en spel(inspiratie) van haar vader. Vanaf haar zestiende kreeg ze gitaarles van een vriend en begon ze eigen nummers te schrijven. Daarnaast heeft ze verschillende jaren in een gospelband gespeeld. In 2008 besloot Rebecca om solo te gaan en haar eigen sound te ontdekken, te ontwikkelen en uit te breiden. Samenwerking met andere muzikanten zal ze in de toekomst echter niet uit de weg gaan. Rebecca heeft veel opgetreden, onder andere bij radiostations, op singer-songwriteravonden, in caf's en bij wedstrijden.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Rebecca bracht eerder een bezoek aan Podium 107.1 op 28 juli 2012. Haar optreden had grote indruk gemaakt op zowel programmamaker Maarten Verduijn als op technicus Chris van Leeuwen. Nu kwam Rebecca na ruim vijf jaar terug. Ze had een primeur: voor het eerst speelde ze een Nederlandstalig nummer in het openbaar. En luisteraar stuurde de volgende enthousiaste reactie: 'Rebecca gaat het ver schoppen. Als ze praat, vliegen er engeltjes door mijn kantoor'. Rebecca genoot van haar bezoek aan de studio en ze bleef hangen om het optreden van de Marvin Dee Band mee te maken. Aan het einde van de uitzending verraste ze het team van Podium 107.1: ze had chocola en confetti meegebracht, om iedereen vast te feliciteren met de 400e uitzending (die een week later zou plaatsvinden).
 
Het item met Rebecca
Beluister hieronder het hele item met Rebecca, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Rebecca over de inspiratie die ze van haar ouders kreeg voor het maken van muziek. Vervolgens vertelt ze open over moeilijke gebeurtenissen uit haar leven, namelijk het verlies van haar broer en de periode waarin ze met een burn-out thuis zat. Tenslotte komen muzikale samenwerkingen, vrijwilligerswerk en toekomstplannen aan bod.4 november
 2017

Op deze datum was Rebecca Lydia te gast in ons programma. De nummers "19 jaar terug", "Real me" en "Louis & Jane" werden live gespeeld.
 

Meer Rebecca?
Volg haar op Facebook! 

 

Tekst: november 2017
Bron: Rebecca Lydia en aflevering 399 van Podium 107.1 -
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM