Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Raoul Michel                                    
Voor Raoul Michel (1987) is muziek de fundering waar hij altijd op kan bouwen. De zanger/gitarist en songwriter uit Haarlem had een bewogen jeugd waarin muziek de enige houvast was. De rol die muziek al van jongs af aan speelt in zijn leven, zorgt voor een enorme drive om als muzikant te slagen. Eerst op het conservatorium, later als gitarist bij onder andere Candy Dulfer, Waylon, Boris en Jennie Lena. Met de EP 'Welkom in de wereld' debuteert hij in 2019 als soloartiest. Geďnspireerd door onder andere Damien Rice en Maarten van Roozendaal staat de zeggingskracht voorop in liedjes over niet krijgen wat je wilt, voor harde feiten komen te staan en genieten van het moment, omdat je nooit weet of het ooit nog terug komt. Met de EP wil Raoul een stempel achterlaten met zijn muziek en de droom van zijn muzikale vader waarmaken.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Raoul bracht een bezoek aan Podium 107.1 tijdens de eerste uitzending van het nieuwe jaar. Toen hij arriveerde, werd net de uitgebreide nieuwjaarsborrel van RPL afgerond, waardoor hij nog kon meegenieten van de hapjes en de overgebleven champagne. De aanwezigen in de studio waren onder de indruk van de positiviteit dat hij met zich meebracht. Ook benoemden ze dat de ervaring en professionele houding van Raoul duidelijk zichtbaar was. Hij werd gecomplimenteerd om zijn sterke gitaarspel en de mooie nummers.
 
Het item met Raoul
Beluister hieronder het hele item met Raoul, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Raoul hoe hij vroeger voor het eerst in aanraking kwam met muziek. Programmamaker Maarten Verduijn vraagt hem naar de moeilijke gebeurtenissen die in zijn jeugd hebben plaatsgevonden, waaronder het overlijden van zijn ouders. Raoul vertelt er openhartig over, maar laat duidelijk merken dat hij ook positief terugkijkt op zijn jeugd. Vervolgens komt zijn studie aan het Conservatorium ter sprake en vertelt hij over de samenwerkingen met grote Nederlandse artiesten. Het grootste deel van het interview wordt besteed aan de aftrap van zijn solo-carričre en de release van zijn debuut-EP.
 

 


5 januari 2019

Op deze datum was Raoul Michel te gast in ons programma. De nummers "Welkom in de wereld", "Geld genoeg" en "Geef 't een maand" werden live gespeeld.
 

Meer Raoul?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

 Tekst: januari 2019
Bron: Raoul Michel en aflevering 457 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen en Tijmen Gol
RPL FM