Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Raisa Mulder                      
Sinds Raisa het zich kan herinneren, maakt ze al muziek. Ze groeide op in een gezin waarin haar moeder dagelijks zong en haar vader grote rock en soul helden draaide. Tussendoor kwamen de subtiele klanken van songwriters zoals Bob Dylan, Johnny Cash en anderen. Ze raakte geïnspireerd en vanaf dat moment had muziek zich in Raisa's hart geworteld. Met gitaarlessen en zanglessen van jongs af aan, was ze eigenlijk altijd in de weer met muziek. In maart 2018 kreeg Raisa een burn-out. Haar leven kreeg een hele andere wending en muziek was haar steun en toeverlaat. Studeren was uitgesloten en daarom nam ze een tussenjaar. Ze besloot dat dit het moment was om een CD op te nemen in een echte studio. Met de steun van mensen om haar heen ging ze een groot avontuur tegemoet. Raisa trad elke maand een keertje op en ze voelde zich op deze avonden weer helemaal zichzelf. In juni 2019 was de release van de CD: ‘Lights on’. Het was het eindproduct van een zwaar jaar. Een jaar waarin ze niet alleen een CD produceerde, maar ook aan één stuk door nieuwe nummers schreef. Muziek zit meer dan ooit tevoren in haar. Door muziek kan Raisa haar gevoelens uiten. Door muziek voelt ze helemaal zichzelf, helemaal gezond. Met muziek wil ze haar verhaal vertellen, maar vooral ook dat mensen hun verhaal herkennen in haar teksten.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Bij aankomst in de studio werd Raisa direct meegenomen voor een kleine fotoshoot met de huisfotograaf. Vervolgens maakte ze met het team van Podium 107.1 een komische foto waarin iedereen in gevecht ging met een grote hoeveelheid herfstbladeren! Daarna was het tijd voor serieuze zaken en werd er uitgebreid gesoundcheckt. Tijdens de uitzending kwamen er diverse reacties van Raisa's achterban, onder andere van haar trotse moeder die op het moment van de uitzending in het vliegtuig zat naar Israel. Vlak voor haar vlucht had ze nog een mail gestuurd met steunbetuigingen voor Raisa. Aan het einde van de uitzending kwam de band van Raisa ter sprake. Zou ze in 2020 nog eens terugkomen met haar hele band?
 
Het item met Raisa Mulder
Beluister hieronder het hele item met Raisa, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview blikt Raisa terug op haar jeugd en kindertijd. Ze vertelt welke invloed haar ouders hadden op haar muzikale ontwikkeling en wat ze tijdens de middelbare schooltijd allemaal deed op muziekgebied. Vervolgens vertelt Raisa hoe ze vorig jaar iets moois liet ontstaan tijdens een zware periode. Ze had een burnout, maar vanuit die situatie kreeg muziek een nóg grotere rol in haar leven en besloot ze om een plaat op te nemen. Ze vertelt over de studiodagen, de officiële release en de reacties die ze kreeg.
 

 


26 oktober
2019

Op deze datum was Raisa Mulder te gast in ons programma. Zij speelde de nummers 'Toxic', 'Back to black' (cover van Amy Winehouse) en 'Show me'.

 

Meer Raisa?
Volg haar op Facebook!Tekst: oktober 2019
Bron: Raisa Mulder en aflevering 496 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM