Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Pyke                                                  
Pyke is een songwriter met een karakteristieke stem en rake, melancholische nummers die door merg en been gaan. Bitterzoete dromerige acidfolk met een Britpoppy verve. De songs zijn bewapend met catchy refreintjes die je bij de lurven grijpen. Eenmaal Pyke's stem gehoord te hebben, vergeet je hem nooit meer. In het verleden is hij frontman geweest van de band 'Crystal Water', maar inmiddels timmert hij al een tijd solo aan de weg. In 2017 verscheen zijn debuut-EP 'It might just float away'. Het afgelopen jaar heeft Pyke veel voorprogramma's of aftershows verzorgd van grote namen, zoals Blackbird, Danny Vera en Son Mieux. In 2018 zette hij een bijzonderen prestatie neer door een nummer te schrijven over een schilderij en het vervolgens live te spelen in Museum Boymans van Beuningen. Los van zijn solowerk schuwt Pyke samenwerkingen met anderen niet en werkt hij graag mee aan projecten van andere getalenteerde muzikanten. 
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Pyke was voor het eerst te gast in de studio van RPL en hij genoot van de sfeer in de studio. Hij maakte contact met zangeres Wendy Diepgrond, die na hem het podium zou betreden. De stijl van muziekmaken van beiden leek niet op elkaar, maar desondanks hadden ze leuk contact. In aanwezigheid van positief publiek zette Pyke een goed optreden neer. Ook op de social media werd enthousiast gereageerd op de drie nummers die hij speelde. Achteraf schreef Pyke in het gastenboek: 'Superleuk om hier te mogen spelen en wat een fijne groep mensen zijn jullie'.
 
Het item met Pyke
Beluister hieronder het hele item met Pyke, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview blikt Pyke terug op zijn kindertijd en vertelt hij hoe gamen hem de liefde voor muziek bijbracht. Vervolgens vertelt hij over zijn tijd met de band Crystal Water. Hoe kijkt hij nu terug op de muziek die hij met deze formatie maakte? Verder wordt uitgebreid gesproken over zijn debuut-EP en over de voorprogramma's die hij deed. Hoe heeft Pyke het ervaren om de hele tour van Son Mieux actief te zijn als support act? Aan het einde vertelt hij kort over de studie die hij onlangs heeft afgerond en over de plannen voor de toekomst.
 

 


5 oktober
2019

Op deze datum was Pyke te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Speculating', 'It's all her' en 'Sleeping with sharks' LIVE.
 

Meer Pyke?
Volg hem op Facebook!Tekst: oktober 2019
Bron: Pyke en aflevering 493 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk
RPL FM